Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Co dělat, když nechcete sex tak často jako partner?

  • 9. listopadu 2019 | 06:00

    Chuť na sex je tím základním aspektem, který nás vede k tomu, že vůbec vyvíjíme nějakou sexuální aktivitu. Pokud ji nemáme, tak budeme zcela pasivní a sex nám v podstatě nebude nic říkat. Každá z nás je jinak sexuálně náruživá a stejně tak to mají i muži.

    Ač v poslední době narůstá počet mužů, pro které není sex tak důležitý a kteří dávají přednost jiným aktivitám, ještě stále je mnoho párů, které trápí nevyrovnaná chuť na sex. To je totiž jeden z kamenů úrazů, na kterých ztroskotávají vztahy. Pokud muž vyžaduje na ženě příliš mnoho sexu, brzy se jí může zcela zprotivit a pak už není cesty zpět. Co tedy dělat, když nechcete sex tak často jako váš partner?

  • Mluvte o tom

    Autor: iStock
    Chápu, že je to mnohem lehčí říct než potom udělat. Mnoho lidí se stydí nebo je jim nepříjemné mluvit o sexu se svým partnerem, ale jinak to přece nejde. Pokud chcete mít spokojený sexuální život, potom je třeba o všem mluvit otevřeně. Je mnoho důvodů, proč ženy ztrácejí chuť na sex, buďte k němu otevřená a upřímná, ale nevyčítejte ani neobviňujte. Konverzace by měla být láskyplná.

  • Buďte empatická

    Autor: iStock
    Kdyby vám partner najednou řekl, že netouží mít sex tak často jako dřív nebo v takových intervalech, jistě budete nejdříve hledat chybu sama v sobě. Proto zvažte tu možnost, že stejnou reakci bude mít i váš muž. Musíte mu vše vysvětlit a přimět ho k tomu, aby se na situaci podíval také z vaší strany. Domluvit se na tom, jak s tímto problémem budete pracovat jako tým.

    Podívejte se, co radí o nevyrovnaném sexuálním apetitu odborník:

    Video se připravuje ...
    Gábi se nebojí zeptat: Jak řešit rozdíl mezi sexuální potřebou mezi partnery • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

  • Vezměte v potaz terapii

    Autor: iStock
    Pokud vaše pokusy promluvit si o problému s partnerem nikam nevedou, potom byste možná mohla zvážit pomoc odborníka. Vyhledat ho můžete buď sama, nebo společně s partnerem, uvidíte, která z možností bude vyhovovat zrovna vaší situaci. Odborník vám objasní problémy, s kterými se potýkáte, a může vám také poradit snazší způsob, jak komunikovat o vašich nesnázích.

    Podívejte se, co radí odborník na zvýšení chuti na sex:

    Video se připravuje ...
    Gábi se nebojí zeptat: Je možné zvýšit chuť na sex • VIDEO: Adam Balažovič

  • Zjistěte, co pro vás je sexy

    Autor: shutterstock
    Ve světě vzrušení existují věci, které nás nakopávají a povzbuzují k sexuálnímu výkonu, jsou ale i takové, které nám šlapou na brzdu. Zkuste se zaměřit na to, co vám dělá dobře, co je pro vás stimulující, a věnujte se tomu. Mohou to být aktivity nebo věci, které jsou z úplně běžného života. Zkuste jít třeba s partnerem na výstavu, ochutnejte nová jídla, dělejte společně nové věci, zkrátka vše, jen ne sex. Ono je dost dobře možné, že vám společně strávené chvíle a nové zážitky otevřou znovu sexuální brány dokořán.

Diskuse ke článku
.