Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Čistý vzduch, zdravější život

Čistý vzduch, zdravější život
13. listopadu 2019 | 00:00
Prezentace klienta |

I když se může zdát, že vzduch znečištěný zplodinami CO2 anebo alergeny z kvetoucích dřevin a trav nás ohrožuje jen venku, není tomu tak. Aniž si to uvědomujeme, netušené semeniště alergenů máme i doma. Jde především o prach, roztoče a různé mikroorganismy. K nim se v jarním období přidá pyl, který se dovnitř dostane otevřenými okny.

První varovné signály podráždění a počínajících alergií přicházejí v podobě svědění, ucpaného nosu či dráždivého kašle. Často jimi trpí malé děti, batolata plazící se či hrající si na zemi, a to i proto, že většina prachu a alergenů je rozptýlena ve výšce 30 cm nad zemí.

Čistý vzduch, zdravější život
Autor: PANASONIC CZECH REPUBLIC

Čistý vzduch i matrace

Účinným řešením nevyhovující kvality vzduchu v interiéru je čistička. Ty nejmodernější to umí vzít tzv. pořádně ´od podlahy´. „Naše čističky vzduchu využívají technologie nanoeTM,která produkuje záporně nabité mikročástice. Ty likvidují bakterie a viry rozptýlené ve vzduchu a zároveň pronikají nejrůznějšími textilními vrstvami hluboko do jejich struktury, kde také pohlcují viry a alergeny,“ říká Lukáš Bouchal ze společnosti Panasonic, která vyrábí čističky vzduchu už více než 50 let.

Čistý vzduch, zdravější život
Autor: PANASONIC CZECH REPUBLIC

Mikročástice nanoeTM si poradí i se zásaditými radikály a čpavkem, který se může nacházet v textiliích nebo pěně matrací. Rozloží je na neškodné látky a tím eliminují zápach.

Když máte doma alergika

Pokud vaše dítě trpí alergiemi, zajímejte se při výběru čističky také o HEPA filtr. „Čističky vzduchu Panasonic mají filtr HEPA Composite, certifikovaný Britskou nadací pro alergie. Účinnost filtrování ještě zvyšuje filtrační vrstva Super Alleru s obsahem katechinů ze zeleného čaje - silných antioxidantů a antibakteriálních enzymů, které jsou společně schopné inhibovat až 17 typů virů, bakterií a alergenů s účinností až 99 %,“ doplňuje Lukáš Bouchal. Obtíže při respiračních onemocněních zmírní funkce zvlhčování vzduchu. Ta pracuje podle potřeby ve třech různých režimech – čištění, zvlhčování a čištění & zvlhčování.

Čistý vzduch, zdravější život
Autor: PANASONIC CZECH REPUBLIC

Vyberte si tu pravou

Při výběru čističky vzduchu se určitě nedívejte pouze na cenu nebo hlučnost, ale i na tzv. inteligentní technologie. Jinými slovy, opravdu chytrá čistička nečeká na povel. „Čističky vzduchu Panasonic jsou vybaveny inteligentními senzory, které monitorují lidský pohyb, světlo, vlhkost, zápach a míru znečištění prostoru. Přístroj se tak spouští automaticky dříve, než se znečišťující látky rozšíří do celé místnosti,“ vysvětluje benefity nejmodernějších modelů Lukáš Bouchal a připojuje informaci, která potěší osoby dbající na energetickou účinnost. Funkce ECONAVI automaticky přizpůsobuje výkon zařízení přítomnosti lidí v místnosti a míře znečištění. Za zmínku stojí i technologie Mega Catcher, která se postará o výkonné nasávání vzduchu z více směrů. Spustí se automaticky vždy, když přístroj detekuje větší koncentraci prachu a alergenů.

Čistý vzduch, zdravější život
Autor: PANASONIC CZECH REPUBLIC

Na českém trhu Panasonic nabízí 4 modely čističek vzduchu. Prémiové modely F-VXR90G a F-VXR70G disponují všemi pěti inteligentními senzory. Model F-VXR50G má čtyři senzory pro světlo, vlhkost, zápach a znečištění, model F-FXR35G má dva senzory pro vlhkost a zápach.

Čistý vzduch, zdravější život
Autor: PANASONIC CZECH REPUBLIC