Obrovský rozruch způsobil případ z minulého týdne. Maminka šla v pondělí 4. listopadu jako obvykle vyzvednout svou starší dceru do školy v Mikulově ulici na Chodově, mladší holčičku přitom nechala nezodpovědně v nastartovaném autě před školou. Kolem se ochomýtal muž v červené bundě, vmžiku do auta nastoupil a ujel. 

Teprve pak si všimnul, že se na zadním sedadle v autosedačce krčí malé miminko. To podle prvotních informací našla žena o pár minut a pět kilometrů dál na parkovišti na Spořilově, auto našli v noci na středu 6. listopadu policisté nabourané na křižovatce ulic U Plynárny a Pod Vinným potokem ještě o další dva kilometry dál. Hned se rozjelo velké pátrání. 

„Po zveřejnění případu v médiích se kriminalistům ozval člověk, který výrazně přispěl ke ztotožnění pachatele, jenž auto i s dítětem odcizil,“ uvedl policejní mluvčí Jan Daněk. Policisté následně 34letého muže obvinili z trestného činu krádež, při výslechu se ke všemu přiznal a přiblížil také podrobnosti. „Mimo jiné uvedl, že vozidlo odcizil neplánovaně a jen proto, že ho poškozená nechala nastartované,“ řekl mluvčí.

Najevo taky vyšla další šokující skutečnost – „náhodná“ zachránkyně miminka totiž vůbec nebyla náhodná! Když si muž všiml dítěte na sedačce, zavolal podle svých slov své známé. „Dítě jí odvezl na Spořilov na parkoviště, kde si ho převzala a odnesla ho na policejní oddělení. Nebyla to tedy náhodná nálezkyně, jak se žena zprvu prezentovala, ale známá pachatele,“ dodal mluvčí s tím, že případnou trestnost jejího jednání budou kriminalisté prověřovat.

Video
Video se připravuje ...

Muž ukradl před školou na Chodově auto i s miminkem! Policie České republiky

Fotogalerie
5 fotografií