Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Mrazivé vzkazy příbuzných zesnulých z autobusu smrti: Ztratili ty nejmilovanější

Autor: shp - 
15. listopadu 2019
12:50

Prožívají nejhorší chvíle svých životů. Zemřeli jejich děti, rodiče, sourozenci i kamarádi. Při tragické srážce autobusu s náklaďákem u Nitry zahynulo 12 lidí. Tři byli z Jelence, devět jich pocházelo z Kolíňan. Zoufalí příbuzní a blízcí zesnulých promluvili o bolestech, které je po jejich ztrátě sužují.

Video  Místo tragické srážky autobusu s náklaďákem, kde vyhaslo mnoho životů.  - Policie SR
Video se připravuje ...

Starosta Kolíňan Róbert Balkó podle webu Pluska.sk prohlásil, že dědina horší neštěstí nepamatuje. Život jako by se v ní nyní naprosto zastavil. „Tady se zná každý s každým. Všichni smutníme a pláčeme,“ řekla portálu místní obyvatelka Mária.

Vnoučata v autobuse neseděla

Sama jsem pravidelně jezdívala tímto spojem, i moje vnoučata byla zvyklá s ním jezdit. Hned jak jsme se o té nehodě doslechli, volali jsme jim,“ pokračovala. Mária měla štěstí. Její příbuzní v autobuse smrti neseděli. O to víc Mária soucítí s těmi, kteří nyní pláčou po svých blízkých.

Je to hrozné, všechno to byli mladí lidé. Celý život měli před sebou,“ plakala. „V tom autobuse zemřel i nás mladičký soused Alex. Vyrůstal s mými vnoučaty. Brala jsem ho jako svého,“ dodala. Alexovi bylo teprve 16 let a chodil do školy. Rodiče se z jeho smrti nedokážou vzpamatovat.

Do poslední chvíle doufali, že je syn naživu

Když nezvedal telefon, nejdřív si mysleli, že se ztratil,“ povzdechla si paní Mária. „Nebyl mezi oběťmi, takže obvolali všechny nemocnice a ani v jedné nebyl. Já jsem si myslela, že je nedej bože pod vrakem autobusu, anebo v tom šoku odkráčel pryč,“ vzlykala. Alexovi rodiče do poslední chvíle doufali, že je naživu.

Bohužel marně. V jednu hodinu v noci jim policisté přišli říct, že je po smrti. „Celou noc na něho čekali a potom toto... Museli jim dát injekci na uklidnění,“ prozradila paní Mária. „Bylo to takové slušné a milé dítě. Je to hrozné,“ uzavřela s pláčem.

Bolest rodičů nad ztrátou dcery

Jednou z mladých studentek, které zemřely, byla i Natália D. (†15) z Jelence. Její rodiče Lenka a Alexander jsou zoufalí, protože dcerka byla jejich vytouženým a dlouho očekávaným dítětem. „S největším smutkem a bolestí, jakou si člověk dokáže představit, Vám oznamujeme, že naše jediná milovaná dcera se domů už nevrátí,“ napsala máma na sociální síti.

Mezi zemřelými je jeden student gymnázia v Párovské ulici v Nitře a čtyři studenti Střední odborné školy techniky a služeb v Nitře. Tři ze studentů střední odborné školy pocházeli z Jelence. Jde o Natálii (†15), Denisu (†17) a Veroniku (†17). Veroničina sestra Jarmila se také rozepsala na sociální síti.

Sbohem, sestřičko

Moje milovaná a krásná sestřičko, hlídej nás z nebíčka a počkej tam na nás. R.I.P. Upřímnou soustrast i jiným rodinám,“ napsala. Nešťastná je celá škola. „Vyslovuji hlubokou soustrast rodinám, rodičům, pozůstalým, kamarádům, spolužákům, všem, kteří je znali,“ prohlásila smutně ředitelka Dana Kročková. Ve škole nyní pomáhají psychologové.

karlos107 ( 15. listopadu 2019 21:29 )

Nemel hovadiny. V Hlohovci je Slovakofarma. Koupí si jiné čoboly

brano34 ( 15. listopadu 2019 16:01 )

Řidič autobusu zachránil mnoho cestujících. Pokud by se s nákladním autem srazil čelně, bylo by mrtvých mnohem více. Řidič náklaďáku bude dlouho sedět a pak dostane doživotní zákaz řízení jakéhokoliv vozidla a do konce svého života bude chodit zapalovat svíčky tragicky zesnulým

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání