Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

James málem zemřel kvůli parazitovi: Červ mu do těla vlezl penisem!

Autor: DH - 
17. listopadu 2019
06:47

Dvaatřicetiletý Brit James Michael málem přišel o život po vysněné dovolené v Africe, při které ovšem chytil nebezpečného parazita, jehož vajíčka mu způsobila vážnou nemoc. Tropický vetřelec mu do těla pronikl penisem při koupání v jezeře.

Když se rodák z Kensingtonu v Londýně ohlédne zpět do dob, kdy byl s přáteli v Africe na dovolené, stále nemůže věřit tomu, že žije. „Nebylo to tak, jak jsem si životní dovolenou představoval,“ říká s odstupem času James Michael. Do Afriky odjel v srpnu 2017 s třemi kamarády, s nimiž postupně procestoval Zambii, Zimbabwe a na pět dní pak zakotvil u jemu osudného jezera Malawi. Tam se každý den koupali a plavali na kanoích. Pak odletěli domů.

Bohužel, příletem zpět do Londýna začala pro Michaela nejhorší doba jeho života. V říjnu minulého roku si uvědomil, že přestává postupně cítit dolní končetiny, což ale připisoval únavě z cyklistiky. Když už ale bylo tak zle, že nevyšel ani schody do bytu, rozhodl se jít do nemocnice. Tam však dostal antibiotika a poslali ho domů. Situace se pak začala rapidně zhoršovat.

„Vrátil jsem se a vysvětlil jim, že se se mnou děje něco opravdu vážného,“ přiznal James Michael. „Šel jsem na neurologické vyšetření a udělali mi krevní testy,“ popsal muž, kterému nakonec lékaři sdělili, že mu na páteř útočí vlastní imunitní systém, což způsobuje ztrátu kontroly dolních končetin. Nasadili mu proto šestiměsíční kůru steroidů, stále ale nebylo jasné, čemu lékaři čelili.

Světlo do prapodivného onemocnění nakonec vnesli až odborníci na tropická onemocnění, kteří zjistili, že do muže vlezl jeho penisem tropický parazitický červ a uvnitř těla, konkrétně ve střevech a játrech, mu nakladl vajíčka, což postupně způsobilo schistosomózu (onemocnění způsobené krevními motolicemi, pozn. red.).

Lékaři nakonec u muže nasadili speciální lék, který měl vajíčka napadaná imunitním systémem zahubit, ale James Michael velmi špatně reagoval na léčbu. Tři měsíce byl v nemocnici, byl upoután na vozíček a steroidy u něj vyvolaly extrémní akné na zádech a rukou, které ho bolelo tak, že nemohl spát. „Bolest jako byla tahle, jsem v životě nezažil. Ani přítelkyně mě nemohla obejmout,“ vzpomínal muž v rozhovoru pro deník The Sun.

Muž měl jen třicetiprocentní šanci na úplné zotavení a z léků dostal takový průjem, že musel mít zavedený katétr. Nakonec ovšem nemoc překonal. „Bylo to hrozné. Jako nekonečná hora, na kterou jsem musel stoupat,“ dodal. Do afrického jezera Malawi se už ale asi nepodívá.

villon ( 17. listopadu 2019 22:25 )

Ten musý mýt kkta na hadry, twl.

smradlavamakrela ( 17. listopadu 2019 10:13 )

Aha. A voni vedej ze penisem a ne pr delí.

Zobrazit celou diskusi