To by samo o sobě nebylo nic zajímavého, k takovýmto změnám dochází pravidelně. Google si ale novém dokumentu nechává právo mazat takové účty, které nejsou rentabilní. A to se nejedná pouze samotného YouTube účtu, ale i celého Google účtu – tedy toho, který můžete využít k přístupu k Gmailu, Disku či Fotkám. Jeho smazání by tak bylo pro většinu uživatelů značně bolestivé.

Formulace v chystaných podmínkách použití, které mají vzejít v platnost 10. prosince, je ale natolik vágní, že nechává velkou volnost co se týče interpretace. Google nijak nespecifikuje, co si pod pojmem commercially viable představit, což přidává další nejistotu pro tvůrce obsahu.

TIP: Bitva hudebních služeb neutichá. Spotify, Apple i YouTube bojují o uživatele chytrými playlisty i podcasty

Teoreticky se totiž může jednat o účet, který někdo využívá k šíření nenávistných komentářů pod videi (nebo nahrává nenávistná videa samotná) – touto činností může Google přicházet o peníze. Stejně tak se ale může jednat o osobu, která aktivně využívá některý z blokátorů reklam a tím pádem ubírá firmě (a tvůrcům) zisky.

V oficiálním vyjádření ale Google uvedl, že podmínky mění kvůli tomu, aby byly přehlednější, nemá ale v plánu měnit, jak služba jako taková bude fungovat.

Zdroj: Mashable