Řeka Morava je 354 km dlouhá řeka, která protéká Českou republikou (284 km), Slovenskem a Rakouskem. U slovenského Devína se vlévá do řeky Dyje. Pramen řeky je pod vrcholem Králického Sněžníku – nejvyšším bodem Pardubického kraje. 

Morava dále protéká mnoha městy a vesnicemi, teče po hranicích se Slovenskem a Rakouskem. Mezi nejznámější česká města, kterými protéká, patří třeba Litovel, Olomouc, Kojetín, Kroměříž, Otrokovice, Napajedla, Uherské Hradiště, Uherský Ostroh, Veselí nad Moravou a Hodonín. Dále teče podél státních hranic, přes obec Rohatec či Lanžhot. U rakouského města Marchegg se vlévá do středoevropské řeky Dunaje

Pro mnoho vodáků je Morava velmi atraktivní cíl. Krásná příroda CHKO Litovelské Pomoraví, louky a lesy nabízejí nezapomenutelné pohledy. Zajímavé jsou také okolní památky. Cestou lze potkat i bobry a jinou zvěř. Ať už jde o vodáka začátečníka, nebo zkušeného jezdce, každý si přijde na své. Morava nabízí různé obtížnosti sjezdů, mnoho jezů a několik přítoků jiných řek.