Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Hrdinové českého hokeje: Komiksový návrat k zásadním okamžikům historie

Autor: idh, red - 
25. listopadu 2019
12:30

Nebaví vás klasické hokejové encyklopedie, ale jste hokejový fanatik a potřebujete znát všechny zajímavé okamžiky z historie našeho národního sportu? Prozradí vám je unikátní komiks Hrdinové 2.

Baví vás hokejové historky, které napsal čas, a předávají se z generace na generaci? Vydavatelství Yinachi připravilo novou knižní publikaci Hrdinové 2. Ta nejen komiksovou, ale hlavně zábavnou formou představuje to nejzásadnější, co se v odvětví našeho hokeje stalo. Od úplných začátků až po současnost. „Naše kniha není jen o hokeji. Je především o hrdinství. O tom, co hokej znamenal a znamená pro Čechy. A jak ovlivnil jejich životy,“ lákají autoři.

Jste hokejový fanatik a potřebujete znát všechny zajímavé okamžiky z historie našeho národního sportu? Prozradí vám je unikátní komiks Hrdinové 2. Jste hokejový fanatik a potřebujete znát všechny zajímavé okamžiky z historie našeho národního sportu? Prozradí vám je unikátní komiks Hrdinové 2. | Yinachi

Potěšit stránkami nabitými hokejovou akcí můžete sebe i blízké už tyto Vánoce – komiks je k mání od 25. listopadu. „Náš záměr zůstává podobný jako u předchozí fotbalové knihy. Chceme s nejslavnějšími okamžiky a příběhy ledního hokeje u nás seznámit nejmladší generaci milovníků tohoto sportu a významné momenty připomenout těm, kteří je s našimi hokejisty prožívali,“ řekl Blesku autor textu knihy Ondřej Fuczik.

Kniha mapuje zásadní milníky nejpopulárnějšího sportu u nás. Nechce však být jen encyklopedií plnou čísel, dat a termínů. Čtenáře jejím dějem provázejí dva imaginární kamarádi, kteří jako kluci najdou na půdě kufr plný hokejové výzbroje po dědečkovi. V průběhu knihy stárnou a prožívají úspěchy i pády svých hrdinů mezi mantinely. Po útrapách během sovětské okupace v roce 1968 emigrují do Kanady, kde stále sledují boje našich hokejistů především s tehdejší rudou mašinou, reprezentanty Sovětského svazu. Kniha představuje první československé hokejisty v NHL, skryté hrdiny ale i současné hvězdy typu Jágr, Voráček nebo Pastrňák.

Rodičem knihy je také nakladatelství Yinachi, které má za sebou řadu zajímavých publikací, třeba publikaci o moderním umění Mezera nebo dětské knihy Neboj, Neboj či Velký Bobek. I hokejoví Hrdinové jsou strhující zábavou pro sportovce a hráče jakéhokoli věku... „Znovu je chceme nadchnout pro osudy těch nejslavnějších hrdinů na bruslích, pro jejich talent a vítězství i prohry,“ dodal Fuczik. Odbornými poradci autorů jsou hokejoví experti Robert Záruba a legendární brankář Jiří Holeček. I oni jsou zárukou, že třeba právě tyhle Vánoce se budoucím Jágrům rozzáří oči, jakmile knihu rozbalí pod stromečkem.

Hodnocení: 90 %

Ondřej Fuczik

Hrdinové 2

Počet stran: 264

Vydavatel: Yinachi, 2019

Lubica258 ( 27. dubna 2020 19:04 )

To je parádní vzpomínka. Já na tyto slavné okamžiky také rád vzpomínám. Kdo také ne K hokeji mám hodně blízko. Ne, že bych byl nějaký velký profík, ale hrajeme takovou okresní ligu a stačí nám to. Já to beru zodpovědně, takže mám kvalitní vybavení. Základ jsou kvalitní brusle, chrániče, helma a nesmí chybět ani dobrá hokejka, kterou jsem si letos v zimě objednal novou z http­s://ww­w.bau­erhoc­key.cz­/hrac-hokejky , abych měl dvě.

Zobrazit celou diskusi