Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Apokalypsa v roce 2020? Baba Vanga a další věštci promluvili. Naznačili i pád Prahy

  • Autor: Darina Jíchová - 
    8. 1. 2020
    11:20

    Jak skončí svět? Gigantická přílivová vlna, srážka Země s asteroidem, smrtelná pandemie, vliv klimatický změn nebo snad jaderná válka? Řada vědců varovala, že se blíží konec světa, jak ho známe, spojují ho právě s klimatickými změnami. O naprosté apokalypse, která má zničit svět, mluví i staletá proroctví, mnohá z nich zánik lidstva vidí právě v roce 2020. Co o nastupujícím roku říká prorok z 12. století? Co Nostradamus nebo soudobí američtí věštci? A co roku 2020 předpověděli Nikola Tesla nebo Thomas Edison?

  • 1.Konec světa podle sv. Malachiáše

    Konec světa může v roce 2020 nastat například podle proroctví svatého Malachiáše, který podle legendy v roce 1139 po návštěvě u tehdejšího papeže Inocence II. vyslovil 112 krátkých předzvěstí o papežích. Číslo 112 je pro jeho předpověď nesmírně důležité, 112. papež počítáno od Celestýna II. bude totiž posledním papežem před koncem světa.

    Papež František by měl být podle středověkého proroctví posledním papežem. Papež František by měl být podle středověkého proroctví posledním papežem. | Reuters

    Světcova slova se už naplnila

    Když se mezi papeže započítají i všichni vzdoropapežové, 112. svatým otcem je právě současný papež František, kterého sv. Malachiáš ve svém proroctví nazývá Petr Římský.

    „Během extrémního pronásledování svaté římské církve bude sedět na stolci Petrus Romanus (Petr Římský, pozn. red.), který bude pást svá stáda uprostřed mnohého soužení; po jejich skončení bude město na sedmi pahorcích zničeno a obávaný Soudce bude soudit svůj lid. Konec,“ uvádí sv. Malachiáš.

    Římskokatolická církev si za papeže Františka prochází jednou z největších krizí, zvláště kvůli případům zneužívání dětí duchovními. Navíc mnozí analytikové považují slova sv. Malachiáše za více méně důvěryhodná, jeho předpovědi se naplnily u třech předchozích papežů Jana Pavla I., Jana Pavla II. nebo Benedikta XVI. František při nástupu do svého pontifikátu přijal jméno po světci sv. Františkovi z Assisi, který je podle legend ochráncem stád, což vykladači proroctví považují za znamení.

    Pád Prahy jako předzvěst apokalypsy?

    Pasáž o zničení „města na sedmi pahorcích“ se nemusí nutně vztahovat k Římu, teologičtí vědci, kteří proroctví analyzovali, poukázali na to, že existuje zhruba 70 měst, která se rozkládají na sedmi kopcích, či vyvýšeninách. Je mezi nimi Jeruzalém, Řím, Athény, Moskva, Istanbul, Mekka, ale i Praha. Pád jednoho nebo všech těchto měst může podle amerického proroka Vince Carthanea předznamenat konec světa.

  • 2.Nostradamus

    Francouzský lékař Nostradamus patří mezi nejznámější věštce na světě a jeho proroctví vyslovená v 16. století mezi lidmi rezonují do dneška. Připisuje se mu, že správně předpověděl vzestup nacistického vůdce Adolfa Hitlera, svržení atomové bomby na japonskou Hirošimu i teroristický útok na Spojené státy z 11. září 2001.

    Kus USA zmizí pod vodou

    Veršované předpovědi Nostradama jsou stále analyzovány a interpretovány, mezi jeho vykladače patří i inženýrka a astroložka Amber Michaudová nebo britský jasnovidec Craig Hamilton-Parker, kteří nezávisle na sobě připravili výklad Nostradomových vizí pro rok 2020.

    Podle Michaudové čeká svět v příštím roce děsivé zemětřesení, které by mělo zapříčinit potopení části Severní Ameriky, podle astroložky jde pravděpodobně o stát Kalifornie. Velké zemětřesení by mělo udeřit i v Evropě, podle Michaudové to bude v Turecku a otřesy dosáhnou síly 7,4 stupně na Richterově škále.

    Britové budou mít nového vládce. Kim přijde o trůn

    Nejsou to jediné přírodní katastrofy, které svět čekají. Chorvatsko a Řecko se mají připravit na zničující požáry, Portugalsko, Španělsko, Nizozemsko, Německo a Francii čekají vlny veder. Spojené státy se budou potýkat s ohni i nadměrným horkem. Nostradamus podle Michaudové mluvil i o obrovské větrné smršti, která se prožene přes většinu kontinentů. Bude pokračovat růst teplot i hladiny moře.

    V roce 2020 by měla mít Británie nového monarchu, předpověděl renesanční věštec Nostradamus. V roce 2020 by měla mít Británie nového monarchu, předpověděl renesanční věštec Nostradamus. | Reuters

    Interpretace Michaudové uvádí, že Velká Británie bude mít nového krále, Nostradamus podle ní nijak nespecifikoval, zda současný monarcha, tedy královna Alžběta II., zemře. Mluví rovněž o pádu „diktátora z východu“, Michaudová se domnívá, že jde o sesazení severokorejského vůdce Kim Čong-una. Podle Nostradama má rovněž dojít k „velké válce“ mezi dvěma mocnostmi, která změní ráz světa.

    Na Trumpa čekají dva atentáty, prezidentem znovu nebude

    Hamilton-Parker svou interpretaci otevřel otázkou prezidentských voleb v USA, Nostradamus není nakloněn druhému období Donalda Trumpa. Podle výkladů buď Trump volby prohraje, nebo na něj bude spáchán atentát.

    Trump by měl podle proroctví první pokus o vraždu přežít, což mu pomůže k případnému znovuzvolení, po kterém na něj bude spáchán další atentát. Tentokrát se k Trumpovi obrátí štěstí zády a vrah bude podle věštce úspěšný.

    Podle Hamilton-Parkerova výkladu budou pokračovat nepokoje na Blízkém východě, které přerostou ve „světovou válku“.

  • 3.Nepřesná rádkyně prezidenta a první dámy

    O konci světa měla rovněž jasno americká senzibilka Jeane Dixonová, ta s jistotou řekla, že „Armagedon“ přijde v roce 2020. Se stejnou jistotou však v předchozích letech datovala zánik světa do roku 1962. Nicméně Dixonová se „trefila“, když promluvila o smrtelném atentátu na prezidenta J. F. Kennedyho.

    Dixonová správně předpověděla atentát na Kennedyho. Dixonová správně předpověděla atentát na Kennedyho. | Reuters

    Radami Dixonové se řídil někdejší prezident Richard Nixon, ještě více na ni však dala bývalá první dáma USA Nancy Reaganová. Značná část jejích věšteb se ale nevyplnila, nebo byla nepřesná.

  • 4.Prorok Vince a jeho teorie 20/20

    Pojem 20/20, případně vize 20/20 znají všichni, kteří kdy byli na měření zrakové ostrosti. Výsledek 20/20 se považuje za „dokonalou vizi“, v anglosaském světě se toto spojení stalo součástí přísloví, jehož význam odpovídá českému ekvivalentu: „Po bitvě je každý generál.“

    Americký prorok, vizionář a vykladač věšteb Vincent „Vince“ Carthane nazval svou předpověď pro rok 2020 právě Vize 20/20.

    Američan prošel všechna známá proroctví od sv. Malachiáše, Nostradama, Baby Vangy, Jeane Dixonové či Matky Shiptonové. Prozkoumal předpovědi Mayů nebo indiánského kmene Čerokíů, ti všichni se podle něj shodují v tom, že v roce 2020, ať už na jeho úplném začátku, nebo jeho průběhu, či na úplném konci, dojde k apokalypse.

    Přelom roku otevře okno

    Své závěry shrnul na internetovém blogu Prophecy 2020. „Myšlenka, že v roce 2020 nastane soudný den, mi zpočátku rovněž přišla naprosto scestná,“ uvedl Carthane a pokračoval: „Poprvé jsem si s touto myšlenkou pohrával už před léty, kladl jsem si otázku: Co se stane tak důležitého? Tak hrozného?“

    Následně se začal probírat pracemi a věštbami svých současníků i středověkých proroků. Všechno nasvědčovalo tomu, že jeho katastrofální předtucha je skutečná, že o ní mluví i další senzibilové.

    „Věřím, že přelom roků 2019 a 2020 otevře okno, které bude reprezentovat okamžik monumentální změny. Změny k dobrému nebo přiblížení k armagedonu nelze přesně říct,“ vyslovil svou předpověď. Na jedné straně stojí zánik světa, který potvrzují slova sv. Malachiáše nebo Dixonové, na druhé straně jsou další vizionáři, kteří přesně datum apokalypsy neurčili. Rok 2020 tak může a nemusí být zánikem.

  • 5.Pomoc indiánů a Mayů

    Předtucha Carthanea byla dlouho jen mlhavá, proto se obrátil na předpovědi amerického indiánského kmene Čerokíů. Byl si dobře vědom, že je často citováno ve spojitosti zánikem světa v roce 2012. Znovu celou jejich věštbu analyzoval, jejím ohniskem je souhvězdí „chřestýší ocas“, které je součástí Plejád. Konec světa by měl nastat, až dojde k „transformaci chřestýše a had roztáhne svá křídla“.

    Odpověď je ve hvězdách

    „Jinými slovy, až se z hada stane drak,“ interpretuje Carthane. Kromě zmiňovaného souhvězdí indiáni kladou velký důraz na číslo 7, v jejich předpovědi se objevuje hned několikrát. Také v Plejádách se vyskytuje seskupení sedmi malých hvězd, které oddělují dvě z devíti hlavních. „Čerokíové uvedli, že zánik světa nastane v roce 2012,97, když ale zohledníme číslo 7, dostaneme se k roku 2019,97 – v podstatě tedy na začátek roku 2020,“ prohlásil Carthane.

    Nejsou to ale jen Čerokíové, jejichž dávné proroctví potvrzuje teorii 20/20, podklad pro své tvrzení našel Carthane i u Mayů, konkrétně pak ve výkladu mayských předpovědí od Davida Montaigneho. Právě v této interpretaci objevil Carthane důkazy o tom, že rok 2020 značí zánik lidstva. Stejně jako u Čerokíů i u Mayů se proroctví točí kolem hvězd, přesně okolo souhvězdí Tzab, v překladu „chřestýší ocas“, tedy části Plejád.

    Mayové mluví o „vyrovnání hvězd“, k tomuto úkazu dojde letos v prosinci, podle Montaigneho jsou mayská proroctví odpočtem ke konci světa, ten by měl nastat těsně před počátkem roku 2020, a to 28. prosince. Mayové tento označili jako „Den soudu“ a „Den vzniku nového světa“. Tento milník jsme ale už v sobotu překonali.

    Carthane nechává svou teorii 20/20 otevřenou, podle něj existuje řada dalších důkazů, které jeho předtuchu potvrzují. Obrací se dokonce i na Bibli, ze které cituje z Evangelia podle Jana, 20. verš 20. kapitoly „a spatřili Pána“. Odkazy na apokalypsu v této pasáži vidí také eschatologové. Přesné datum je pak podle Carthanea jasné 2020, šel dokonce dál – a konec světa určil na 2. února 2020, tedy 02/02/2020.

  • 6.Věštkyně s darem od mimozemšťanů

    Velmi konkrétní předpověď toho, co se v roce 2020 stane, nabídla současná americká věštkyně Betsy Lewisová, která svůj „dar zřít“ podle vlastních slov získala od mimozemšťanů. Zvláštní schopnost od nich dostala při prvním setkání čtvrtého druhu, když jí bylo pouhých osm měsíců. S mimozemskou civilizací se během života setkala ještě několikrát.

    Senzibilka předpovídá, že v roce 2020 se princ Harry a Meghan přestěhují do USA. Senzibilka předpovídá, že v roce 2020 se princ Harry a Meghan přestěhují do USA. | profimedia.cz

    Harry s Meghan se odstěhují do USA

    Lewisová uvedla, že následující rok bude plný skandálů, nepokojů a národních povstání. Očekává nějaké revoluce i to, že princ Harry s manželkou Meghan, vévodkyní se Sussexu, opustí Británii a začnou žít v USA.

    Značná část její věštby se týká počasí, Lewisová předpověděla jednu z nejtužších zim v dějinách, bleskové povodně, tornáda, sesuvy půdy, roj meteoritů, zvýšení sluneční aktivity a obrovská zemětřesení po celém světě. „Bude se zdát, že Matičce Zemi ruply nervy. Připravte se na to, že klimatické změny se ještě zhorší,“ prohlásila Lewisová.

    Podle jejích slov americké prezidentské volby vyhraje Donald Trump, ale nastanou u něj vážné zdravotní problémy. Papež František přijde se šokujícím odhalením, NASA ve vesmíru a na Marsu učiní zlomový objev a rok 2020 pro Elona Muska bude rokem katastrof a neúspěchů.

    Přijde chřipková pandemie

    Lewisová rovněž určila, že příští rok bude rokem, kdy se lidé dozvědí pravdu o UFO. Přelom roku 2019/2020 bude znamenat také zpomalení ekonomiky, ale krize podle Američanky nenastane.

    „Je to 100 let od španělské horečky a my stojíme před další pandemií. V jedné vteřině je člověku dobře a ve druhé je mrtvý. V blízké budoucnosti vidím obrovskou chřipkovou katastrofu,“ dodala Lewisová.

  • 7.Rok 2020 podle východních mystiků

    Také proroctví z východu mluví o silných zemětřeseních a zhoršujících se klimatických změnách. Řada mystiků a astrologů rovněž varovala před strašlivou válkou, na rozdíl od západních senzibilů však nevidí ohnisko sporů na Blízkém východu, konflikt se podle nich rozpoutá mezi Čínou a Ruskem.

    Asi nejvíce proslavenou vědmou z jihovýchodní Evropy byla Bulharka známá jako Baba Vanga, do dneška - tedy více než 20 let po její smrti - udivuje svět svými proroctvími. Ta předpovídá, že nadále bude stoupat hladina oceánů a dotkla se i prezidentských voleb v USA.

    Co konkrétně přinese rok 2020 podle ruských mystiků, čtěte zde

  • 8.Náctiletá nástupkyně Baby Vangy

    Co je na Babě Vanze nejzajímavější, je, že před svou smrtí předpověděla příchod své nástupkyně a dědičky. Tou by měla být šestnáctiletá Francouzka Kaede Uberová. „Za několik let se ve středu Evropy narodí holčička. Přijde na svět uprostřed nebezpečné doby. Bude mít stejnou schopnost předpovídat budoucnost jako já,“ nechala se před smrtí v roce 1996 slyšet Vanga.

    Vědma se narodila uprostřed vlny veder

    Dlouho se nevědělo, kdo je ona záhadná dědička bulharské vědmy, až v roce 2009 tisk přinesl první zprávy o Uberové z francouzského Montpelliereu. Narodila se v roce 2003, kdy svět čelil smrtící vlně veder, která si vyžádala přes 35 tisíc mrtvých, konkrétně ve Francii zemřelo přes 14 tisíc lidí.

    Její proroctví se naplňovala už od jejího útlého dětství a k jejím dveřím mířily zástupy zvědavců, odborníků i novinářů. Nejvíce je šokovalo, že Uberová stejně jako Bulharka pomalu přichází o zrak. Dívka se mnohokrát objevila v ruské televizi, kde šokovala památnou větou předvídající konec vlády Vladimira Putina.

    Dívka ví, jak to skončí s Putinem

    „Putin skončí sám.“ Tato samotná věta může mít podle vykladačů proroctví mnoho významů. Ruský prezident by mohl sám na svou funkci rezignovat, nebo po konci nynějšího období skončí v politice. Sám Putin se nechal slyšet, že nehodlá měnit ústavu, aby mohl kandidovat potřetí v řadě. Nabízí se i výklad, že Putin zemře osamocen.

    Dědička baby Vangy Kaede Uberová předpověděla, že Putin jako prezident skončí sám. Dědička baby Vangy Kaede Uberová předpověděla, že Putin jako prezident skončí sám. | Reuters

    Uberová rovněž varovala před „strašlivou nákazou“, která má přijít z Asie a která způsobí pandemii. „Nemoci a válka neznají hranice,“ pronesla Francouzka. Řada francouzských novinářů podotkla, že dívka není tak daleko od pravdy, asijské státy Mongolsko a Čína se letos potýkaly s několika případy moru.

    USA budou mít podle Francouzky prezidentku

    Francouzka rovněž varovala před migranty z Blízkého východu a předvídá další revoluci na Ukrajině (proroctví bylo vyřčeno před prezidentskými volbami, Uberová předpověděla, že revolucionáři svrhnou exprezideta Petra Porošenka, pozn. red.).

    Roku 2020 prorokovala zhoršení krize spojené s klimatickými změnami, prohlásila, že do roku 2023 přijde svět o veškeré zdroje pitné vody. Co se prezidentských voleb v USA týče, zvítězí podle ní „nemocná žena“.

  • 9.S vizemi budoucnosti přišli i Newton, Edison a Tesla

    S předpovědí pro 21. století a někdy konkrétně pro rok 2020 přišli také slavní vynálezci. Američan Thomas Edison, jemuž je mylně připisován vynález žárovky, pouze ji zdokonalil a uvedl na trh, se nechal v roce 1911 slyšet, že „v příštím století bude svět z ocele“. „Děti budou mít ocelové kolíbky, židle a postele budou také ocelové, vlastně všechno bude z ocele,“ řekl během rozhovoru s Miami Metropolis.

    Edisonův kolega a sok Nikola Tesla, který svého času studoval na Univerzitě Karlově v Praze, nepřemýšlel o technologii, když předvídal, co se stane v 21. století. Podle Tesly se káva, čaj a tabák stanou přežitkem. „Změna přijde přirozeně, už zkrátka nebude módní trávit svá těla škodlivými látkami,“ napsal Tesla.

    Do tabáku se více méně trefil, každým rokem ubývá kuřáků. Káva a čaj zatím na popularitě neztrácejí, klimatologové však hrozí, že pokud se situace nezlepší, stanou se ohroženými plodinami.

    Spekulace o konci světa rozsekl Newton

    S teorií o konci světa přišel v roce 1704 také anglický fyzik Isaac Newton, ten se na základě biblické Knihy Daniel dopočítal, že v roce 2060 přijde apokalypsa a zánik lidstva. Své poznatky sepsal a zaslal na židovskou univerzitu v Jeruzalému. Byl si tak jistý svými závěry, že přidal dovětek. „Svět může skončit i později, ale nevidím žádný důvod, proč by měl skončit dříve,“ uvedl Newton.

KoziKokotJoe ( 19. června 2020 13:58 )

Uživatel_5252145 ( 13. února 2020 17:11 )

Konec světa nebude mít na svědomí Bůh, ale my , jaderná katastrofa / kolik bomb je na světě. Nebo coronavirus co teď řádí, anebo srážka s ateroidem. No není to moc dobrá představa. mrazí mě z toho.

bestteckaie ( 1. ledna 2020 15:09 )

O tom dni, ani hodině neví nikdo. Jen samotný Bůh.
Takže veškeré lidské předpovědi jsou zbytečné a mylné. Ještě musí přijít pád veškerého falešného náboženství a další věcí je, že bude ustanoven celosvětový mír. Je fakt, že se to dá stihnout během několika málo dní.

jedova11 ( 1. ledna 2020 14:58 )

S tím se nedá nesouhlasit 😟😟, jsme opravdu verbez co všechno zničí pro peníze

syrucek ( 1. ledna 2020 14:36 )

Máte-li na spěch, nikdo Vás nedrží

Zobrazit celou diskusi