Obézní Britka zhubla kvůli svatbě. Nepoznali ji ani někteří příbuzní

Natalie už od mládí bojovala s kily navíc.
Foto: Profimedia.cz
30. listopadu  2019 
 06:00

Natalie Mellor z britského Broughu vždy bojovala s obezitou a porod prvního syna její trápení ještě prohloubil. Devětadvacetiletá žena se denně přejídala a svým tělem pohrdala. Velkou motivací pro zhubnutí se ale pro Natalii stala plánovaná svatba s přítelem Gavinem. A její syn. Během roku shodila bezmála čtyřicet kilogramů a za odměnu si oblékla vysněné svatební šaty.

Natalie byla v mládí vždy objemnější než její přátelé. Postava se jí ale nejvíce změnila po tom, co v roce 2015 otěhotněla. Vedle větší konfekční velikosti ale začala mít Natalie starost o své zdraví a také o zdraví svého ještě nenarozeného syna. "Když jsem čekala Henryho, ukázalo se, že už jsem morbidně obézní a že nás oba ohrožuji," tvrdí mladá žena.

Během těhotenství se Natalie s Gavinem zasnoubila. Oba byli z myšlenky na svatbu nadšení, ale Natalie si uvědomila, že nechce být nevěstou v šatech velikosti XXL. "Když mě Gavin požádal o ruku, byla jsem neskutečně šťastná, ale zároveň mě zavalil strach způsobený tím, jak vypadám," vzpomíná. Místo hubnutí ale začala emoce řešit jídlem. "Jídlo pro mě bylo útěchou a zároveň odměnou, když jsem se cítila šťastná," vysvětluje devětadvacetiletá maminka. 

"Byla jsem emocionální jedlík. Překonávala jsem emoce jídlem, a to nejčastěji fast foodem nebo vaničkou zmrzliny," přiznává. K snídani měla Natalie nejčastěji sendvič se slaninou a oběd řešila formou rychlého občerstvení. K večeři pak byla schopna spořádat česnekový chléb, talíř zapečených těstovin se sýrem a nevynechala ani dezert v podobě karamelového pudinku. 

"Do toho jsem během dne jedla i různé lupínky, sušenky a čokoládu. Nezohledňovala jsem ani svůj příjem alkoholu, a dokázala jsem tak vypít opravdu hodně vína," popisuje Natalie. Začala se za svou postavu opravdu stydět, a tak se stranila společnosti. Zároveň ji zavalily obavy z toho, že nebude schopna pobíhat se synem po hřišti, a bude si tak vyčítat, že je špatná máma. 

Hanba, stud a ponížení způsobené nadváhou ji přiměly k tomu, aby se v roce 2016 přihlásila do hubnoucího programu a začala s kily bojovat. "Má svatba byla hlavním cílem, ale taky jsem chtěla být zdravou mámou pro své dítě,“ tvrdí Natalie. Zatímco všechny fotografie z dovolené v Turecku smazala, ty svatební si chtěla pyšně vystavit.

Po necelém roce si Natalie stoupla na váhu a ta ukázala šedesát kilogramů. "Večery trávím vařením ze zdravých surovin. Jím více ryb, omezuji červené maso a občas si dám i vegetariánské jídlo. Pořád si mohu dopřát i dobroty, ale s mírou," popisuje svůj dietní režim Natalie. Svačiny příliš nezařazuje, a když už, sáhne po ovoci. Co si ale občas neodpustí, je sklenička oblíbeného vína.

Svůj svatební den si Natalie užila přesně tak, jak si vysnila. Cítila se jako opravdová princezna a nevymazala žádnou z fotografií. Někteří hosté ji dokonce měli problém poznat. Podpora, které se jí dostalo během hubnutí, byla obrovská, a Natalie je za ni opravdu vděčná. "Jsem teď mnohem sebevědomější a mám pozitivní pohled na svět. Cítím se jako nový člověk,“ dodává závěrem.

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji