Matka 7 dětí vypadá lépe než její dcera! Neskutečná proměna netrvala ani půl roku

Jessica je sedminásobná matka. Na jejím těle to ale není znát!
Foto: Profimedia.cz
7. prosince  2019 
 06:00

V pouhých devatenácti letech porodila Jessica Enslow z amerického Salt Lake City své první dítě. O čtyřiadvacet let později už její rodina měla dalších šest členů. Přestože třiačtyřicetiletá žena nikdy nebojovala s nadváhou, sedm těhotenství si na jejím těle vybralo svou daň. Jessica se proto vrhla do hubnutí a formování postavy a za pouhých šest měsíců prošla neuvěřitelnou proměnou, díky které dnes vypadá lépe než její vlastní dcera!

Poté, co v roce 2013 Jessica porodila své nejmladší dítě, si uvědomila, že jí neustálé váhové výkyvy ovlivňují kvalitu života. „Hned, jak jsem se vrátila z nemocnice, jsem si oblékla džíny, které jsem nosila před těhotenstvím, a zjistila jsem, že je nenatáhnu dál než do poloviny stehen,“ vzpomíná Jessica. „V tom okamžiku jsem pocítila strach a padla na mě nemalá deprese,“ dodává.

Přestože Jessica vyzkoušela několik diet a strávila nespočet hodin na kardiu v posilovně, až do roku 2017 nedosáhla žádných větších výsledků. Své stávající stravovací návyky potřebovala změnit od základů, ale především se musela naučit naslouchat vlastnímu tělu. Před dvěma lety se tak vydala cestou intuitivního stravování a začala vnímat, kdy se cítí opravdu sytá. 

Svou nejoblíbenější nutellu vyměnila za talíř plný bílkovin a zdravých zdrojů sacharidů, jako jsou ovesné vločky, celozrnné pečivo a ovoce. Přestala se dojídat mezi jídly a v případě, že ji honila mlsná, sáhla vždy po něčem zdravém. Dokonce i smažené brambůrky vyměnila za proteinové chipsy a jerky (sušené hovězí maso). 

Vedle diety změnila Jessica od základů i svou fitness rutinu. Z kardia přesedlala na silové cvičení, a i když při početné rodině nezvládá cvičit tak často, jak by si přála, snaží se dát do posilování maximum. Jelikož je její největší slabinou spodní část těla, zahrnuje do většiny tréninků čtyři až pět cviků na nohy a jeden cvik na hýždě.

Nalezení rovnováhy a plánování jsou však pro ni stále velkou výzvou. „S manželem už jsme si naštěstí vytvořili rutinu, která zahrnuje třikrát týdně cvičení, zatímco jsou děti ve škole. V pondělí ráno, než se celá rodina vzbudí, si dávám kardio,“ popisuje svůj režim sedminásobná matka, která by v budoucnu, až budou všechny děti soběstačné, ráda cvičila i o víkendech. 

Jessica pokorně tvrdí, že bez svého manžela by se do tak skvělé formy nikdy nedostala. „Pomohl mi dosáhnout mých cílů,“ tvrdí Jessica, pro kterou je podpora její rodiny velice důležitá. „Spoleh na manžela a povzbuzování ze strany mých dětí jsou pro mě v dosahování  dlouhodobých cílů opravdu nezbytné a neskutečně si toho vážím,“ dodává. Velké podpory se jí ale dostává i skrze Instagram. Na fotkách s dcerou ji lidé často zaměňují za sestru, což je sen snad každé matky.

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji