Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Webcam Trolling: 15letý kluk se nechal napálit. Co vaše děti?

Co, když si vaše dítě sedne k počítači a má videohovor s úplně cizí osobou? Na Webcam Trolling můžete naletět i vy!
Co, když si vaše dítě sedne k počítači a má videohovor s úplně cizí osobou? Na Webcam Trolling můžete naletět i vy!  (Autor: Shutterstock)
Autor: dp - 
9. prosince 2019
00:00

Když vy, nebo i vaše dítě, kývnete na videohovor s cizincem, můžete naletět na Webcam Trolling. Jde o druh podvodu, kdy útočník k oklamání své oběti použije podvrženou nahrávku. Cíl útočníka je prostý: vymámit co nejvíce citlivých údajů a zneužít je k vydírání.

V nebezpečí jsou i děti

Představte si, že vaše dítě sedne k počítači a rozhodne se, že kývne na videohovor s úplně cizí osobou, která ho oslovila přes Facebook (80 % dětí má účet na této sociální síti). Oběť si myslí, že na druhé straně sedí vrstevník u počítače, kterého zrovna zlobí mikrofón, ale webkameru má v pořádku. Jenomže ten obraz je nahrávka stažená z internetu. 1/5 profilů na sociálních sítích je falešná...

martyisdead.cz martyisdead.cz | Mall-tv

Takzvaný "Sociální inženýr"

Pod toto označení spadají manipulativní existence, které se pomocí různých triků snaží druhého člověka donutit k činům, které by sám od sebe neudělal. V případě kyberšikany jde o vymámení lechtivých fotek nebo o vylákání dětí na dost pofidérní schůzky. 1/10 dětí někomu poslalo lechtivou fotku…

Důležitá je prevence

1/4 dětí přiznává, že je obětí kyberšikany. Tragickou dohru kyberšikany 15letého chlapce ztvárnil Mall.tv ve webseriálu #martyisdead. Mall.tv vedle seriálu připravil také osvětovou stránku, na které se dětem i rodičům radí, jak na internetu nenaletět nebezpečným lidem (stránku najdete zde). Skutečné příběhy skutečných dětí jsou na webu nejen k přečtení, ale dokonce ke zhlédnutí. Nervydrásající 8dílný webseriál #martyisdead vychází ze skutečných událostí a v tomto článku si můžete pustit jeho finální epizodu.

Pokud vám utekly předchozí díly, najdete je zde.

Pusťte si 8. díl #martyisdead

Vůbec nejdražší seriál internetové televize Mall.tv vyhrál na festivalu Seriál Killer. Skvělé herecké výkony, skvělý obraz, skvělý zvuk a to hlavní: mrazivá atmosféra. Všechny díly najdete je zde.

martyisdead.cz martyisdead.cz | Mall.tv

martyisdead.cz martyisdead.cz | Mall.tv

www.martyisdead.cz www.martyisdead.cz | Mall.tv

www.martyisdead.cz www.martyisdead.cz | Mall.tv

www.martyisdead.cz www.martyisdead.cz | Mall.tv

www.martyisdead.cz www.martyisdead.cz | Mall.tv

Více na www.martyisdead.cz Více na www.martyisdead.cz | Mall.tv

Zobrazit celou diskusi