Balónek s přáním se z Česka dostal vzduchem až do severorakouského Astenu, který leží kousek od Lince. Právě v Astenu ho našel Pavel Brož se svým kolegou. „Jelikož jsme u firmy pouze dva Češi, čeština nás tolik potěšila, že jsme se rozhodli přání splnit,“ popsal Blesk.cz Pavel. 

Na facebooku vyvěsil fotku balónku a popis přáníčka. Celé znění ale nevyzradil, to ví jen malý klučina, který balónek vypustil. Jelikož chybí jméno i adresa, Ježíšek Pavel nemůže dárek doručit. 

Obrátil se proto s prosbou o pomoc na facebooku. Během pár dní nasbíral příspěvek přes 25 tisíc sdílení. „Balónek podle mého odhadu poslal chlapec, dle písma tak 2. až 3. třída, chlapce odhaduji vzhledem k charakteru přání,“ popsal Pavel. 

Do pátrání po chlapečkovi se zapojila i po pár dnech organizátorka akce v Netolicích, kde se balónky vypouštěly. „Až v Rakousku se našel balonek z naší netolické akce,“ uvádí. „Osoba, ke které balonek přilétl, mě kontaktovala a ráda by darovala to, o co je na lístečku psáno,“ dodává.

Podle pořadatelky se hledá nejspíše chlapec, který balonek v Netolicích 24. listopadu vypustil a napsal si o ovládací (doplňte). „Pokud jste to vy a doplníte schválně zakryté chybějící přání, budu ráda, když mě kontaktujete,“ dodává, že bude vděčná, když se jim chlapečka podaří najít.  

Víte, kdo přání pro Ježíška posílal? Ozvěte se nám na tip@blesk.cz nebo přímo Pavlovi na facebooku.