„Útočníka jsme obvinili z vraždy ve stadiu pokusu,“ řekl policista Jan Daněk. Incident se odehrál ve čtvrtek večer ve stanici metra Flora. „Odstartoval na nástupišti metra. Jeden muž do druhého strčil ramenem,“ popsal Daněk s tím, že podle informací policie se muži vůbec neznali a šlo o české občany. Následovalo pronásledování až do obchodního centra, které je nad stanicí.

Tam mladík vytáhl nůž. „Bodnul ho do břicha a do zad,“ popsal pro Aktu.cz svědek. Starší z mužů začal masivně krvácet a útočníka během chvíle spoutali policisté. „Muž měl bodná poranění s velkou krevní ztrátou. Muž musel být uveden do umělého spánku a převezli jsme ho do vinohradské nemocnice,“ řekla mluvčí záchranky Jana Poštová. Podle informací Blesku by měl být mimo ohrožení života.

Co na to psychiatr Cimický?

Nejlepší je utéct! Psychiatr Jana Cimický (71) radí lidem, kteří se dostanou do konfliktu s někým, kdo má tendenci gradovat svou agresi, co nejrychleji utéct. „Je potřeba zvažovat, zda nám konflikt za to vůbec stojí. Emoce při hádce však zatemní schopnosti rozhodování a je těžké ustoupit a nechat si to líbit,“ radí Cimický s tím, že ho v poslední době děsí množství ozbrojených lidí.

Fotogalerie
27 fotografií