A co tedy zamilovaná dvojice musí podniknout, aby jejich láska nikdy nepohasla? Ponořit se do průzračně čistého Jónského moře, plavat mezi skalami a nakonec tunelem v jedné z nich – Kanálem lásky – proplout na druhou stranu. Tak málo prý stačí, aby ti dva byli šťastní, spokojení a spolu (což se někdy vylučuje…) až do konce žití. Jestli k tomu životnímu spojení je třeba podstoupit v potemnělé jeskyni plné vyrytých srdíček i spojení jiné, už legenda neprozrazuje…

Ovšem smutní nemusí být ani ti, kteří dorazili osamocení. Prý stačí jeskyní proplout a na vyvolenou či vyvoleného myslet, bůh lásky Amor už prý pak zařídí všechno ostatní… Vědecky podloženo to samozřejmě není, ale jak říkají fotbalisté – štěstíčku je potřeba jít naproti. A protože pojistit si to chce kdekdo, v nejvyhledávanějších termínech sezony sem míří množství turistů. Pohled na pískovcové útvary je fascinující jak ze země, tak z vody, koupat se ale dá nejen u skal a menší pláže. Hned za Kanálem lásky, jak se několik skalních prstů vystupujících do moře souhrnně nazývá, je dlouhá a široká pláž, takřka podél celého městečka Sidari, ve kterém trvale žije necelých 400 obyvatel. Další pláže pak jsou v okolí, přičemž některé jsou přístupné jen lodí.

Proč na Korfu? Protože je jedním slovem nádherné. Fascinující pláže, zelené vnitrozemí, úchvatné hlavní město s řadou památek, k tomu skvělá místní kuchyně, tradiční hudba, odkaz císařovny Sissi, stejně jako spisovatele Geralda Durrella, který své zážitky popisuje v knize O mé rodině a jiné zvířeně. To vše vytváří kouzlo tohoto ostrova, vzdáleného zhruba dva kilometry od řecké pevniny. Teplé letní počasí s minimem srážek tu panuje od května do září, vrchol sezony je v polovině srpna. Letecký zájezd s ubytováním bez stravy lze pořídit už za necelých 10 tisíc korun.

Fotogalerie
7 fotografií