Tím druhým kolem myslel, že Regině půjde za svědka i podruhé. A rád. Jenže uplynulo šest let a vědma stále nic. „Slib mi, že se vdáš! Že sis nikoho nenašla? Musíš pro to taky něco udělat!“ ryl do ní Hapka, když už téměř ležel na smrtelné posteli.

Od smrti skladatele uplynulo pět roků a vědma je stále svobodná. „Když jsem si uvědomila, že už je to tolik let, co tu Petr není, a já mu ani k tomu výročí smrti přání nesplnila, dostala jsem na sebe pořádný vztek,“ svěřila se Aha! Regina, kterou s Hapkou pojilo velké přátelství. A měli spolu řadu až intimních tajemství. Jako když sloužila coby zástěrka pro jeho zálety.

Teď si vzpomněla na Hapkova slova, že pro to, aby našla chlapa, musí něco udělat. Zamyslela se na nimi a jala se konat. „Rozhodla jsem se, že se vylepším a poprvé v životě si nechám sáhnout na obličej,“ prozradila kartářka. Kdysi věštila jedné kosmetičce, a tak jí zavolala.

„Když jsem se z Plzně, kde žiju, konečně doharcovala do Prahy a dala taxikáři adresu a vyhodil mě před podologickým institutem, což vlastně znamená péči o chodidla. Málem mě křísili. Pedikúru můj obličej fakt nepotřebuje,“ popsala Regina.

„Potom jsem viděla nápis dermokosmetika. I když jsem nevěděla, co to přesně je, vstoupila jsem,“ podotkla. Vyděsilo ji, když jí muž nakázal, aby se vysvlékla do půl těla. A pak se do ní pustil, rýpal se jí v obličeji. „Nakonec mi řekl, že příště mně rozpíchá obličej jehličkami, prý budou ale mikro,“ povzdechla.

„Co bych ale pro Hapku neudělala. Prý mi to vypne pleť, omladí a zredukuje vrásky. A pak si mne snad někdo vezme a Petr mi to tam nahoře odsvědčí a dá konečně pokoj,“ doufala, že splní kamarádovo přání. Však taky kvůli němu hledá chlapa.

VIDEO: Procházka po noutonickém hřbitově

Video
Video se připravuje ...

Procházka po noutonickém hřbitově. Jiří Marek

Fotogalerie
31 fotografií