Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Ostravský masový vrah Vitásek „hrál o čas“: Útěk zmařil klíčový svědek!

Autor: VaB - 
12. prosince 2019
12:02

V úterý ráno vešel vrah Ctirad Vitásek (†42) do čekárny ostravské fakultní nemocnice a začal střílet. Zanechal za sebou 6 mrtvých a 3 zraněné. Pak se dal na útěk. Po ozbrojeném a nebezpečném útočníkovi pátraly tři hodiny stovky policistů a dva policejní vrtulníky. O jeho dopadení ale nakonec rozhodl jediný telefonát!

Několik minut po sedmé hodině ranní vstoupil v úterý do budovy Fakultní nemocnice Ostrava Ctirad Vitásek (†42), do té doby asi nenápadný chlapík. Vše se ale během několika minut změnilo. Před tím ale stihl obejít několik oddělení nemocnice. 

Když se mu po několika minutách podařilo najít plnou čekárnu lidí na traumatologickém oddělení, začal doslova hororový scénář. Vzal svou nelegálně drženou zbraň ČZ 75 a začal bez milosti střílet. Zabil šest lidí, další zranil. Jedna žena doteď bojuje o život.

Po spáchání krvavého masakru vyrazil Ctirad Vitásek (†42) za svými rodiči do Jilešovic na Opavsku. Zatímco celá Ostrava pátrala po nebezpečném zabijákovi, on se už svěřoval matce s tím, co má na svědomí. 

Práskla ho máma!

Policie mezitím hledala po Ostravě lidi v červených bundách, jiné vodítko v tak krátké době po činu neměla. Teprve později upřesnila, jak vrah vypadá a v jakém voze odjel.  

Klíčový směr policistům udal jediný telefonát. Podle MF DNES jim zavolala Vitáskova matka, která syna udala a prozradila, kam směřuje. Do Děhylova, kam masový vrah mířil, vyrazil vrtulník se zásahovou jednotkou a několik pozemních hlídek. Když auto policisté vypátrali a začali ho pronásledovat. Vrah podle všeho vůbec neměl v úmyslu se jen tak vzdát. Začal ale zmatkovat. Vjel do zákazu vjezdu, odkud nebylo cesty zpět. Věděl, že už neuteče.

Než policie stačila s vrtulníkem sednout na zemi, zabiják vzal svou zbraň a otočil ji proti sobě. Prostřelil si hlavu. Po výstřelu ještě žil. Policisté ho vytáhli z auta a lékaři začali okamžitě s resuscitací. Vitásek po půl hodině pak zemřel. 

Chtěl pláchnout za hranice?

Policie Vitáska dostihla tři a půl hodiny po jeho útoku. Zatím není jasné, kam měl namířeno, podle MF DNES ale existují indície, že měl v plánu uprchnout. Nasvědčuje tomu i fakt, že z automobilu pravděpodobně demontoval poznávací značky, aby ho policie nemohla snadno vypátrat.

karlos107 ( 15. prosince 2019 10:49 )

Byl to dobrý chlap.Je ho škoda.

Viera Vaov ( 15. prosince 2019 07:45 )

A už ho údaje i pohrbili

Viera Vaov ( 15. prosince 2019 07:43 )

Přes Polsko dal .kde jinde mel to dobře spočítá o.hajzl. a matka ho praská v doméně ze synáčka už bud nechutnou nebo ze si sice půjde sednout no ne do basy ale blázince. Oni ho policí a bude venku.mela to též dobře sečteno mrcha .věděla že syn má zbraň všichni i družka to věděla a nic nehlásil a .tohle se nemuselo stát kdyby ho nahlásili. Hnus mají obě na rukou krev

Limone ( 13. prosince 2019 17:12 )

V tomto konkrétním případě není znám motiv,tak zločin lze chápat, jako terorismus.

HledacPravdy ( 13. prosince 2019 02:13 )

Měl je nejspíš hnědý. Po smrti se zpravidla uvolní svěrače.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání