Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

„Léčitel“ zakázal podávat dítěti (†6) inzulin a „uzdravoval“ ho fackami: Chlapec to nepřežil

Autor: shp - 
13. prosince 2019
16:32

Svého syna diabetika svěřili nejmenovaní rodiče z Austrálie do péče čínského „léčitele“ jménem Hong Či Šao (56). Ten jim radil, ať mu přestávají podávat inzulin a dají na jeho tradiční léčbu. Ta zahrnovala fackování a protahování. Šestileté dítě po ní zemřelo.

Psal se rok 2015 a rodiče z australského Hurstvillu svěřili dítě do péče samozvaného léčitele, který jim zakázal dítěti podávat injekce inzulinu. Namísto toho mu nasadil tradiční čínskou léčbu skládající se z fackování a protahování.

Léčitel tvrdil rodičům, že si dítě zvyká na léčbu

Když dostali rodiče podezření, že chlapec trpí a je ještě více nemocný, tvrdil jim Šao, že si pouze jeho tělo zvyká na novou léčbu. Dítě, které trpělo cukrovkou typu 1, zemřelo později v nemocnici. Léčitel skončil ve vazbě.

Již v říjnu byl soudem uznán vinným ze zanedbání péče a zabití dítěte. Nyní ho soudce Garry Neilson poslal do vězení na 10 let. Podle australských zákonů se může za dobré chování dostat podmínečně ven nejdřív za 6 let a 6 měsíců.

Pohrdal západním lékařstvím

Obžalovaný jasně vyjadřoval pohrdání západním lékařstvím a podsouval jim (rodičům) svůj pohled na nadřazenou čínskou medicínu,“ prohlásil soudce Neilson při vynášení rozsudku podle webu ABC Net.

krtek. ( 13. prosince 2019 16:58 )

doporučuji rodiče léčit stejnýnm způsobem, snad to na tu jejich demenci zabere..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání