Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Migrant utekl z psychiatrie a chtěl pobodat policisty. V Paříži ho zastřelili

Autor: ČTK, sova - 
13. prosince 2019
16:20

Pařížští policisté v pátek zastřelili muže, který je v obchodní čtvrti La Défense ohrožoval nožem. Uvedla to agentura Reuters. Hlídka podle agentury AFP vyvázla bez zranění. Z vyšetřování následně vyplynulo, že policisté zastřelili muže, který uprchl z psychiatrické léčebny.

Na přítomnost člověka vyzbrojeného nožem na náměstí v La Défense upozornila policii místní ostraha. Poté, co na místo dorazila tříčlenná policejní hlídka, aby zkontrolovala situaci, muž se k policistům podle svědků rozběhl, mával nožem a křičel „Jdu vás zabít!“.

Policisté vystřelili sedmkrát. Dvě kulky zasáhly muže s nožem do hrudi a do stehna. Dotyčný u sebe neměl žádné doklady, uvedl Reuters. Úřady také doporučily lidem, aby se této oblasti vyhnuli.

V roce 2013 byl ve čtvrti ubodán voják

Prefektura podle listu Le Parisien potvrdila, že policisté zneškodnili muže, který je ohrožoval nožem. Podle deníku šlo o nůž asi čtvrtmetrové délky. Nic ale podle úřadů zatím přímo nenasvědčuje, že by byla událost pokusem o teroristický útok.

Policisté v Paříži zastřelili muže, který je ohrožoval nožem (13. 12. 2019) Policisté v Paříži zastřelili muže, který je ohrožoval nožem (13. 12. 2019) | Reuters

Podezřelý byl s vážnými zraněnými převezen do nemocnice, kde zemřel. Později byl identifikován jako dvaačtyřicetiletý Maročan, který už v červnu uprchl z psychiatrické léčebny. Ve Francii byl „načerno“, uvedl deník na svém webu.

Připomněl, že v La Défense byl v květnu 2013 napaden a pobodán nožem hlídkující voják, který byl vážně zraněn. Tento útok prokurátor popsal jako teroristický, útočníka ale později znalci ohodnotili jako nepříčetného.

hejhej ( 13. prosince 2019 20:32 )

Jaký migrant? Vrah !!! A pořád je pitomci " zachraňujte" a oni se odvědčí vraždoami, zn ásilňováním, krádežemi. Hlavně, že si převaděči a nezizkovky příjdou na peníze.

yokky ( 13. prosince 2019 20:16 )

Kde vzal nuz??????? Nero skal­pel???­?🐷🐷🐷🐷🐷­🐷🐷🐷🐷🐷🐷­🐷🐷🐷

Manowar ( 13. prosince 2019 20:03 )

U nás by GIPS obvinila policajty.

Fantomas12345678 ( 13. prosince 2019 19:19 )

Novodobe pojmenovani domorodeho evropana ktery nechce v evrope ekonomicke muslimske migranty , je xenofob. A pojmenovani muslimu ktery vrazdej evropany je ze jsou psychicky labilni. Nojo jenze to jsou vsichni slimaci..

gabreta ( 13. prosince 2019 19:12 )

Chudák, vystresovanej migrant! On chtěl jen oslavit křesťanské svátky klidu, míru a pohody tancem jeho kmene a neznal ještě jazyk, aby to vysvětlil!!

Zobrazit celou diskusi