Boj o krále a královnu tanečního parketu končí. Na začátku desáté řady pomýšlelo na úspěch 10 párů – Nora Fridrichová a Jan Kohout, Gabriela Koukalová a Martin PrágrKarel Kovář a Veronika Lišková, Veronika Khek Kubařová a Dominik Vodička, Miroslav Hanuš a Adriana Mašková, Matouš Ruml a Natálie Otáhalová, Ondřej „Xindl X“ Ládek a Markéta Dostálová, Tonya Gravesová a Michal Bureš, Radka Třeštíková a Tomáš Vořechovský a Jakub Vágner a Michaela Nováková. V sobotním finále se proti sobě postavily poslední tři nejúspěšnější páry - Vágner, Kubařová a Ruml. Každého z nich čekaly čtyři tance. 

Závěrečné klání si nenechala ujít ani řada hvězdných hostů, které hned na začátku večera přivítali moderátoři Tereza Kostková a Marek Eben. Kromě vypadlých hvězd minulých kol to byla řada VIP - třeba Dagmar Havlová, Simona Krainová, Václav Kopta, Daniela Šinkorová, Oldřich Navrátil, Kateřina Hrachovcová, loňský vítěz StarDance Jiří Dvořák, generální ředitel ČT Jiří Dvořák a další. 

VIDEO: První rozhovor Kubařové a Vodičky po StarDance: Musíme si zařídit společný byt!

Video
Video se připravuje ...

První rozhovor Kubařové a Vodičky po StarDance: Musíme si zařídit společný byt! Luboš Procházka, Jan Jedlička

Moderátorka Tereza Kostková se navíc představila s novým účesem - výrazně kratším sestřihem, kvůli němuž jí Marek Eben hned na začátku vysekl poklonu. Zpátky s kudrnami se pak zase objevil jeden z porotců Richard Genzer. "Už nikdy nebudu mít rovné vlasy," smál se.

Každý ze soutěžních párů si připomněl latinu, standard a freestyle a potom měli zopakovat svůj nejlepší tanec z průběhu minulých večerů, alespoň podle svého mínění.

Jako první se s rumbou představili Veronika Khek Kubařová a Dominik Vodička, kteří tančili na melodii z pohádkové Zlatovlásky Československé televize Nes mě loďkou. Porotci Veronice vyčetli nedostatečný pohyb kyčlí, přesto ji ale ohodnotili vysoce - 39 body.

Druzí šli na řadu Jakub Vágner a Michaela Nováková s čačou Upton funk, pro kterou je podle Tatiany Drexler Jakub zrozený. "Je to krásných šest měsíců, ale už se těším zpět do toho svého světa," okomentoval to po tanci rybář a cestovatel. Od poroty dostal také 39 bodů.

Matouš Ruml a Natálie Otáhalová předvedli jive na píseň Hafanana, za kterou si vysloužili 40 bodů.

Druhé kolo zahájili opět Veronika s Dominikem, tentokrát s tangem. "Kdyby se tohle tango zhmotnilo, pozvu ho na kafe a budu ho balit," pochválil to Geňa. "Já z toho neměla ultimátní pocit finálního tance," brzdila je ale zase Drexler. "Jedu po těch deseti večerech už na autopilota," přiznala Veronika. Přesto si opět s Dominikem vysloužili 39 bodů.

Jakub s Míšou pak předvedli slow fox. "Hezký, občas to drnclo, sluší ti klobouk, nevím, co jiného bych k tomu řekl," chyběla tentokrát Genzerovi slova. Drexler pak Jakubovi vyčetl shrbené držení těla, Zdeněk Chlopčík zase tvrdé nášlapy. "Kdybych tohle všechno věděl, podruhý bych do StarDance nešel," šokoval pak vyčerpaný Vágner při rozhovoru s Terezou Kostkovou. Porotci mu tentokrát udělili jen 36 bodů.

Tango, dokonce Poslední tango v Paříži, v závěru druhého kola předvedli i Matouš s Natálií. "Tímto tancem jsem vás přijal mezi tanečníky chlapy," pochválil Matouše Zdeněk Chlopčík, který mu až do té chvíle "vyčítal" ženské pohyby. Opět si vysloužili 40 bodů.

V polovině večera se pak na taneční parket vrátily všechny vyřazené páry, aby se opět předvedly v krátkých tanečních kreacích.

Následoval freestyle - opět jako první jej předvedla Veronika Khek Kubařová s Dominikem Vodičkou. Na písničku Potměšilý host Hany Hegerové, kterou Veronika i zpívala, předvedli skutečně fantastický výkon, který rozplakal i Genzera nebo Havlovou. "Mám radost, že jsme to dopřežili," radovala se Kubařová po konci. "Byl to nejlepší freestyle, který tu kdy byl," pochválil je Jan Tománek. "Po mojí přítelkyni a řediteli Dvořákovi je to nejkrásnější věc, jakou jsem tu kdy viděl," řekl dojatý Genzer, zatímco Drexler musel pláčem rozteklé líčení přijít opravit maskér. Jinak než za 40 bodů to nešlo. Facebook ČT téměř ihned zaplavily stovky komentářů, které už v tu chvíli považovaly Veroniku s Dominikem za jasné vítěze.

Jakub s Míšou pak měli těžký úkol se jim vyrovnat. "Jak jsi zhubnul, pojmenoval bych ten tanec rozzuřená jehla," okomentoval to Genzer, 39 bodů.

Matouš s Natálií předvedli pantomimu. "Mě to strašně bavilo," pochválila je Drexler, zatímco Chlopčík by čekal více gradace. Pro Matouše s Natálií to tak bylo jejich nejhůře hodnocené číslo večera - i tak ale získali 39 bodů.

Tím skončila soutěžní část večera a zbytek už byl v rukou diváků.

VIDEO: Vágner a Nováková po StarDance: Do finále jsme šli prohrát

Video
Video se připravuje ...

Vágner a Nováková po StarDance: Do finále jsme šli prohrát Luboš Procházka, Jan Jedlička

V poslední části večera už porotci nebodovali. Veronika Khek Kubařová se rozloučila scénickým tancem, Vágner s Michaelou Novákovou valčíkem a Matouš Ruml s Natálií Otáhalovou současným tancem.

Hlasování diváků skončilo ve 22:40.

A pak už se jen čekalo na sečtení výsledků. Vyplnila jej jak retrospektiva cesty párů soutěží, tak i nová píseň Xindla X.

Následovalo vyhlášení třetího místa. Na tom se nakonec umístili Jakub Vágner a Michaela Nováková.

Stříbro pak připadlo Matoušovi Rumlovi a Natálii Otáhalové.

Králem a královnou tanečního parketu 10. řady StarDance se stali Veronika Khek Kubařová a Dominik Vodička. Porota i diváci je ocenili dlouhým potleskem ve stoje. "Vždycky jsem věděla, že chci poděkovat všem, co se tu o nás starají, poděkovat porotě za to, co nám řekla a kam nás to posunulo, a celé partě za půl roku společného života. Nejsme komety, které se minuly, zůstáváme spolu. Samozřejmě rodičům a manželovi, který to teď se mnou neměl lehké. A samozřejmě Dominikovi, který byl pro mě v téhle soutěži štěstí," poděkovala dojatá Veronika.

A na sociálních sítích se hned strhlo peklo. Záplava stovek komentářů nadšených fanoušků dávala tušit, protože snad poprvé v historii soutěže se stalo, že vítězi, respektive vítězce, to všichni přáli.  Za všechny to shrnul Dominik Vodička ve svém poděkování. "Veronika je prostě čistý člověk," řekl. 

Po chvíli se ale přeci jen objevili rejpalové, kteří vítězství přáli Rumlovi. Není člověk ten, aby se zavděčil lidem všem...

Fotogalerie
127 fotografií