Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zbláznil se? Americký guvernér propustil na amnestii vrahy i pedofily!

Autor: VaB - 
15. prosince 2019
16:26

Americký guvernér státu Kentucky Matt Bevin (52) udělil brutálním vrahům milost! Na sociálních sítích za to schytal kritiku. Mezi osvobozenými vrahy je například žena, která porodila dítě a to pak hodila do nádržky na toaletu, kde se utopilo. Jedním z osvobozených je i muž, který si objednal brutální vraždu. Vykonavatel zastřelil muže přímo před rodinou!

Matt Bevin (52) je nyní už bývalý guvernér státu Kentucky. Amnestie je u končících guvernérů v USA tak trochu tradicí. Bevin s ní pomohl zhruba 400 vězňům. Většina z nich seděla za drogové delikty. Někteří osvobození vězni ale vzbuzují slaně řečeno kontroverze. 

Bevin totiž svou amnestií osvobodil například ženu, která na bleším trhu porodila dítě a to poté strčila do nádržky na vodu na toaletě. Čerstvě narozené dítě se tak utopilo. 

Dalším osvobozeným je Dayton Ross Jones (25). Ten v roce 2014 sexuálně napadl teprve patnáciletého chlapce. Se svými kumpány ho brutálně znásilnili a celou věc si dokonce natočili a video pak kolovalo po sociálních sítiích. V roce 2016 byl odsouzen k 16 letům vězení. 

Dalším osvobozeným je i únosce a vrah Gregory Wilson nebo třeba pedofil Micah Schoettle, který loni znásilnil teprve devítileté dítě.  

Gregory Wilson byl v roce 1987 odsouzen k trestu smrti za únos, znásilnění a zabití Deborah Pooleyové (†36). Bývalý guvernér Matt Bevin jeho trest smrti zrušil a změnil ho na doživotní. Osvobození se dočkal i další zločinec - objednavatel nájemné vraždy.  

Muž si objednal brutální mord svého obchodního partnera. Vykonavatel vraždy muže zabil přímo před očima jeho rodiny. Největší kontroverze vzbuzuje ale milost pro Patricka Bakera.

Baker se vloni se svými kumpány v přestrojení dostali do domu, ve kterém následně zastřelili Donalda Millse. Z devatenáctiletého trestu si ale odseděl jen dva roky. Podle žalobce byl Baker tím, kdo zmáčkl spoušť. Baker je „shodou okolností“ bratr muže, který minulý rok pomáhal pro bývalého guvernéra shánět finanční podporu.

„Důkazy, které svědčí o Bakerově vině, jsou přinejlepším hodně útržkovité,“ odůvodnil svou amnestii Bevin. „Nejsem přesvědčen, že byla v případě smrti Donalda Millse vykonána spravedlnost stejně tak, jako nejsem přesvědčen o tom, že předložené důkazy prokazatelně svědčí o Bakerově vině,“ dodal.

Důkazy hovoří jasně!

Proti slovům bývalého guvernéra se ohradil soudce David Williams, který Bakerův případ prošetřoval. „Snad nikdy jsem neviděl tak jasný případ, důkazů bylo neuvěřitelně moc,“ řekl. Bevin to ale nebral vážně a zpochybnil důkazy i v ostatních zmíněných případech.

Podle amerických médií je problém hlavně ve spojení mezi Bevinem a rodinou Bakerových. Eric Baker v roce 2018 pořádal ve svém vlastním domě finanční sbírku na Bevinovu podporu. Vybralo se v ní přibližně půl milionu korun. Někteří si myslí, že se jednalo z Bevinovy strany o laskavost. 

st.rec ( 26. ledna 2020 21:23 )

Havel možná žádného vraha nepropustil,ale omilostnil otcovraha Čáslavského - Odložila.A omilostnil velkoz­lodě­je,nap­ř.ma­dam co prosti-restituovala dům na Loretánskám náměstí na padělané doklady.Nechce se mně dohledávat jméno

HledacPravdy ( 16. prosince 2019 01:04 )

Oni už to jistě neudělaj..

gabreta ( 15. prosince 2019 22:56 )

A kde bereš jistotu, že vraždil Kájínek?

dama_s_kosou ( 15. prosince 2019 21:25 )

Takze znovu, ta jmena?
Ikdyz prolezes cely internet, nenajdes nikoho odsouzeneho z vrazdu, kteremu dal Havel milost.
Vraha omilostnil akorat Zeman. Dokonce dvojnasobneho.

iFender ( 15. prosince 2019 20:43 )

U.S. guverner nacichly Havlem a Klausem.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání