Alexia zatím stále žije se svou mámou Ajkou (41) a sourozenci na Brněnsku. Každým dnem se obává, že dorazí od soudu dopis, který ji pošle do krizového centra. V něm má strávit půl roku kvůli tomu, že se odmítala stýkat se svým tátou. Pak má být umístěna do jeho péče.


„Dopis ze soudu zatím nedorazil. To je skvělé! S dcerou jsme proto mohly oslavit společné Vánoce. Otec měl právo před nimi za Alexií přijet, ale bez jakékoliv omluvy nedorazil. Neposlal jí žádný dárek, dokonce ani pohled či SMS,“ kroutí nechápavě hlavou matka Alexie.
Video
Video se připravuje ...

Dívka (11) má být umístěna do péče k otci, z něhož má strach. Hynek Zdeněk

Podle mámy dívky se tak potvrzují její slova, že otec o dceru ve skutečnosti vůbec nestojí. „Jde mu jen o to, aby mi ublížil, protože ví, jak Alexii miluji,“ vysvětlila Ajka. Dívka má jít podle soudu k otci kvůli tomu, že u ní její máma nedokázala dostatečně vyvolat lásku k němu.


Rodina dívky i dívka samotná nyní naplno využívají každou společnou chvíli. „Pokud bych se navíc mohla vrátit zpět do své školy za kamarády a učiteli, byl by to krásný a splněný sen,“ řekla Alexia Blesku. Doufá, že se se spolužáky uvidí ještě i po Novém roce.

Jak šel čas

* 2008 - Alexia se narodila na podzim.
* 2009 - rodiče dívky Ajka a J. se vzali.
* 2012 - otec dívky na Vánoce opakovaně znásilňoval Ajku přímo před dětmi, případem se zabýval soud a otec seděl kvůli tomuto napadení půl roku ve vězení.
* 2013 - manželství bylo rozvedeno.
* 2014 - otec žádal o testy DNA, aby se zjistilo, jestli je Alexia skutečně jeho dcera.
* 2017 – podal otec dívky trestní oznámení na bývalou manželku za křivé obvinění z prosince 2012. Případem se zabýval soud, který Ajku ve všech bodech zprostil obvinění. Opatrovníkem dívky nadále zůstala máma, otec ji mohl pravidelně navštěvovat.
* listopad 2019 – krajský soud v Brně rozhodl, že od července 2020 se stane opatrovníkem dívky otec J. a na návštěvy bude mít právo matka. Důvodem změny opatrovníka bylo to, že se dívka odmítala s otcem stýkat o samotě. Před očima má totiž stále děsivé scény z prosince 2012. Otce se bojí. Přeje si žít s mámou a sourozenci, soud ale její názor nezajímal.
Fotogalerie
16 fotografií