Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Výtah plný lidí se zřítil z devátého patra! V kabině smrti zahynula celá rodina

Autor: rc - 
2. ledna 2020
18:00

Tragédie se stala před Silvestrem v brazilském městě Sao Paulo. Výtah, který byl pár dní před tragédii opraven, se zřítil z devátého patra! V kabině byla manželka vojenského důstojníka Jucelina Santosová, její sestra Lucieneide de Souza-Goesová se svým manželem Edilsonem Donizetem a jejich syn, vycházející fotbalová hvězda, Eric Miguel. Rodina měla v plánu společně oslavit příchod nového roku.

V pondělí večer sjela do přízemí domu Jucelina Santosová, aby tam vyzvedla svou sestru Lucineidu. Ta za ní přijela se svým manželem Edilsonem Donizetem a se synem Ericem Miguelem, aby tam společně oslavili příchod nového roku.

Rodina vyjela až do devátého patra budovy, kde bydlí příslušníci armády se svými rodinami, když došlo k poruše a kabina se zřítila dolů. Nikdo z přítomných tragédii nepřežil.

Sedmačtyřicetiletá Santosová byla manželkou důstojníka u námořnictva. Eric Miguel, kterému bylo pouhých devatenáct let, měl před sebou slibnou kariéru jako fotbalista.

Podle odpovědných orgánů byl výtah den před Štědrým dnem opraven a opět zprovozněn. „Jen technici mohou říct, co ve skutečnosti způsobilo tragédii,“ uvedl viceadmirál Sérgio Fernando de Amaral Chaves Junior. „Zastavili se uprostřed, dveře se neotevřely, byli uvězněni. Tísňové tlačítko nefungovalo,“ popsal jeden z obyvatel budovy, co se dělo v kabině.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání