Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Šokující video z vlaku Českých drah: Průvodčí zmlátil cestujícího obuškem!

Šokující video z vlaku Českých drah: „Revizor“ zmlátil cestujícího obuškem!
Šokující video z vlaku Českých drah: „Revizor“ zmlátil cestujícího obuškem!  (Autor: Twitter/Odpad - to nej z českých tweetů )
Autor: yks - 
2. ledna 2020
10:15

Po českých sociálních sítích koluje šokující a brutální video. Je na něm zaznamenán násilný útok zaměstnance Českých drah na jednoho cestujícího ve vlaku. Uniformovaný zaměstnanec při něm dokonce využil teleskopický obušek!

Video zachycující brutální napadení cestujícího ve vlaku natočené patrně jedním z dalších pasažérů šokuje uživatele sociálních sítí. Je na něm zaznamenán okamžik, kdy zaměstnanec Českých drah vytáhne patrně teleskopický obušek a začne jím svého klienta mydlit hlava nehlava.

Blesk zajímalo, v jakém kontextu k napadení došlo, a proto jsme se obrátili na tiskové oddělení Českých drah se žádostí o vysvětlení. Podle informací poskytnutých Blesku mluvčím společnosti České dráhy Jiřím Joklíkem pochází záznam z podzimu roku 2019.

„K incidentu došlo 21. září 2019 a byla k němu vlakovým doprovodem přivolána Policie ČR,“ sdělil Blesku Joklík. Uvedl, že jeho „obětí“ se stal podnapilý cestující, který prý svým nepřiměřeným jednáním vyvolal konflikt, což později uznal i v řízení před přestupkovou komisí města Rokycany. Proto byla věc podle Joklíka odložena.

„Přestože byl konflikt jednoznačně vyvolán ze strany podnapilého cestujícího, rozhodně nesouhlasíme se způsobem, jakým náš vlakvedoucí na situaci reagoval. Použití násilí, v tomto případě dokonce obušku, který v žádném případě nepatří k vybavení našich zaměstnanců, je naprosto nepřijatelné. Zaměstnanec byl stažen ze služby a věc je s ním řešena v pracovně právní rovině,“ uvedl rovněž mluvčí.

Joklík také uvedl, že jedinou adekvátní reakcí v případě agresivních cestujících, kteří odmítají spolupracovat, je přivolání Policie ČR. „Povinností našeho personálu je řešit podobné případy maximálně v klidu a domluvou,“ zdůraznil Joklík.

 

 

 

 

sigmae ( 3. ledna 2020 01:37 )

někdo z toho incidentu účelově vybral pár vteřin a prezentuje ho na webu, ten ožralec byl agresivní a průvodčího napadnul, za mně pro průvodčího, byl v právu

pifpaf ( 2. ledna 2020 22:02 )

Po Labi k Brnu by tam byline opravdu dřív.

montevideo ( 2. ledna 2020 21:03 )

To samozřejmě vím. Ale já měla uzavřenou přepravní smlouvu s ČD. To je můj smluvní partner.

ant.neuman@seznam.cz ( 2. ledna 2020 19:00 )

Jak jsi psala-spadlá trolej v Praze na bezvýznamném mininádraží Vršovice nemá žádnou souvislost s ČD pleteš si hrušky a jablka - trojeje a koleje jsou majetkem Sždc minimálně 10let,to je jako zvracet v autobusu ČSAD že nemůže jet kvůli propadlé vozovce, nebo na ucpané dálnici v koloně. Dnes 2 smrťáky a ta trohej a jezdili blbě úplně všichni.

montevideo ( 2. ledna 2020 18:46 )

Bezdůvodné asi ne, ale nepřiměřené určitě.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání