Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Hollywoodské krásky, které obětovaly svou krásu kvůli roli. Poznali byste je?

4. ledna 2020 | 06:00

Kdekdo jim jejich talent a krásu závidí. Tyhle hollywoodské hvězdy však několikrát kvůli roli svůj půvab obětovaly. Podívejte se do fotogalerie na jejich filmové proměny. Poznali byste oblíbené herečky?

Být filmovou hvězdou není jen tak. Každá role má své požadavky a mezi ty nejčastější patří změna vzhledu. Nejedna herečka musela během krátké doby hodně přibrat, nebo naopak zhubnout, často je požadována také změna účesu a herečky běžně tráví dlouhé hodiny v maskérně, kde z nich profesionálové udělají úplně jiného člověka.

Obrovskou změnou musela projít jedna z nejkrásnějších hereček Hollywoodu Charlize Theron. Ve filmu Zrůda z roku 2003 ztvárnila bývalou prostitutku a vražedkyni Aileen Wuornos. Kvůli roli musela přibrat deset kilogramů, nosila zubní protézu a hnědé kontaktní čočky. Těžko byste v ní hledali sexbombu, za kterou je Charlize běžně považována. Za svůj výkon v tomto filmu nakonec získala Oscara.

Proměnou musela projít také herečka Anne Hathaway, která kvůli roli v muzikálu Bídníci zhubla o více než deset kilogramů, a musela si navíc oholit hlavu. Tato oběť jí však zaručila úspěch. Za svůj výkon obdržela Oscara, Zlatý glóbus a cenu Screen Actors Guild Award.

Na další neuvěřitelné proměny slavných krásek se podívejte ve fotogalerii:

 

Autor: Aneta Valešová