Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Žena vzala na manžela nůž! Hrozí jí až deset let

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: David Malík)
Autor: ČTK - 
2. ledna 2020
10:56

Osmapadesátiletá žena z obce na Zlínsku napadla v závěru loňského roku kuchyňským nožem svého o rok mladšího manžela. Muž utrpěl lehké zranění. Policisté dosud netrestanou ženu obvinili z nebezpečného vyhrožování a pokusu o těžké ublížení na zdraví, v případě odsouzení jí hrozí až desetileté vězení. 

Žena s mužem žijí ve společné domácnosti asi tři roky. „Jejich soužití bylo komplikované od samého začátku. Konflikty vyvrcholily 30. prosince před půlnocí, kdy žena po požití alkoholu na svého muže zaútočila v posteli kuchyňským nožem se čtrnácticentimetrovou čepelí,“ ČTK to ve čtvrtek sdělila zlínská policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

„Při tom mu za pomoci vulgárních výrazů vyhrožovala zabitím. Muž duchapřítomně zadržel manželce ruku, utrpěl proto jen několik povrchových škrábnutí," uvedla mluvčí.

Kvůli aroganci skončila na cele

Muž po incidentu zavolal na linku tísňového volání policie, napadení nebylo podle jeho slov první. „Policisté na místě dechovými zkouškami zjistili, že oba aktéři požili alkohol, u obou byla hodnota vyšší než jedna promile. Ženu, která se i po příjezdu policistů chovala agresivně a arogantně, zadrželi a převezli do policejní cely,“ uvedla Kozumplíková.

Později policisté ženu na deset dnů vykázali ze společně obývaného rodinného domu. Za zmíněné dva trestné činy jí nyní hrozí trest v rozmezí tří až deseti let vězení.

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání