Z boubelky modelka! Její jednoduchý trik na to, jak sníst méně, vás dostane

Mathilde z Dánska byla od malička obézní a už ani nevěřila, že by se to někdy změnilo.
Foto: Profimedia.cz
17. dubna  2024 
 06:00

Jednadvacetiletá Mathilde Broberg z Dánska je dnes k nepoznání poté, co se jí podařilo zhubnout o půlku své původní váhy. Neuvěřili byste, v čem tkví její tajemství! Díky triviální změně ve způsobu přijímání potravy se cítí plná mnohem rychleji a přitom porce jídla nejsou větší než velikost její dlaně. Vedle toho se ale Mathilde také vzdala nezdravých jídel a několik hodin týdně tráví v posilovně.

S hodnotou BMI jednačtyřicet se řadila do nejvyšší kategorie obezity. Její neutuchající chuť přejídat se nezdravým jídlem a láska k čokoládě se postupem let odrazily i na váze. Ukazovala téměř sto třicet kilogramů. Poté, co jí odmítli pustit na horskou dráhu, se Mathilde ze dne na den vzdala všech svých neřestí.

VIDEO: Zhubnout 10 kilo, to je magická hranice, na kterou se chce dostat velké množství lidí snažících se o zdravější životní styl. Co k tomu bude potřeba?

Video se připravuje ...
Zhubnout 10 kilo, to je magická hranice, na kterou se chce dostat velké množství lidí snažících se o zdravější životní styl. Co k tomu bude potřeba? • VIDEO: .

Mladá Dánka se po incidentu v zábavním parku cítila opravdu ponížená. Když pak spatřila svou školní fotografii, hubnutí se pro ni stalo jasnou prioritou. Naštěstí Mathilde odhodlání neopustilo celé čtyři roky, za které byla schopna svou váhu zredukovat o šedesát kilogramů. Vzdát se čokolády, chipsů, těstovin a pečiva pro ni nebylo snadné, za vytoužený výsledek to ale stálo.

 

Mathilde přisuzuje tak velký úspěch v hubnutí malému triku, kterým dokáže své tělo snadno obelstít. Aby se cítila brzy plná, konzumuje jídlo čajovou lžičkou, a porce tak nemusí být větší než její dlaň. „Dříve jsem jedla tři a půl tisíce kalorií denně. Musela jsem mít žaludek koně. Jinak si to neumím vysvětlit,“ tvrdí Mathilde, která dnes pracuje jako osobní trenérka a modelka ve sportovních kampaních.

„Jsem vedena v modelingové agentuře a dostávám zakázky jak na reklamy, tak i na focení sportovních kolekcí do časopisu. Za roky pravidelného cvičení se mi podařilo shodit tuk a nabrat svaly, které ráda ukazuji,“ tvrdí dánská modelka z Aarhusu. „Kdyby mi ale někdo před čtyřmi lety řekl, že budu profesionální trenér a modelka, jen bych se mu zasmála," dodává Mathilde, která se musela v dětství kvůli obezitě vzdát mnoha společenských a sportovních aktivit.

 

„Nemohla jsem s kamarády chodit běhat, plavat… Život obézního dítěte pro mě nebyl snadný," vzpomíná. „Bála jsem se chodit na nejrůznější atrakce v zábavním parku, protože jsem se bála, že se nevejdu do sedadla. Později se moje noční můra vyplnila," doplňuje. K nynější postavě však Mathilde nepřispělo jen cvičení a zdravá strava, ale také plastická operace. Doktoři jí chirurgicky odstranili přebytečnou kůži v oblasti břicha, a Mathilde je tak poprvé v životě ve svém těle opravdu spokojená.

 

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji