Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Pyrotechnika těžce zranila hocha (10) v Semilech, našel ji v ulicích

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Blesk:Daniel Černovský)
Autor: lm - 
2. ledna 2020
18:29

Těžkým zraněním skončila novoroční zábava dětí v Semilech. Dva chlapci v ulicích sbírali vypálenou zábavní pyrotechniku a poté se rozhodli zbytky podpálit. Jenže rachejtle explodovaly a 10letý hoch při tom utrpěl vážné popáleniny.

Desetiletý chlapec spolu se svým o tři roky straším kamarádem sbírali v Semilech zbytky zábavní pyrotechniky, která se na ulici povalovala od silvestrovských oslav. Tu potom na chodníku mladší z hochů zapálil zapalovačem. 

„Vzhledem k tomu, že posbíraný materiál neobsahoval žádný zpomalovač, okamžitě při kontaktu s ohněm explodoval a zranil chlapce, který se nad ním právě skláněl, na ruce a v obličeji,“ popsala českolipská policejní mluvčí Ivana Baláková.

Středně těžce zraněného hocha převezli do semilské nemocnice, odkud kvůli druhému stupni popálenin putoval na specializované centrum do Fakultní nemocnice Královské Vinohrady v Praze. Druhému chlapci, který stál opodál, se naštěstí nic nestalo.

„V této souvislosti se obracíme na rodiče, aby se svými dětmi o nebezpečí, které přináší neodborná manipulace se zábavnou pyrotechnikou, doma mluvili, a poučili je o tom, že na ni nesmějí v žádném případě sahat,“ dodala mluvčí.

liska044 ( 2. ledna 2020 19:13 )

Kdy konečně někomu dojde, že je to jen zlo, né jen prozvířata, ale i pro lidi.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání