Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Donald, Barack a Rudolf? Trump strávil pětinu roku na golfu. Obamovi se dřív vysmíval

Autor: sova - 
5. ledna 2020
22:05

Navzdory svým opakovaným vyjádřením o extrémním pracovním úsilí, které pro blaho občanů vynakládá, se americký prezident Donald Trump objevuje na svém oblíbeném greenu s golfovou holí v ruce každý pátý den v roce. Zjistila to americká stanice CNN. Golfem se Trump bavil i v úterý, když ve svém klubu ve floridském West Palm Beach odpaloval míčky vstříc novému roku.

Podle zdrojů CNN se Trump od svého vstupu do úřadu pohyboval na golfovém hřišti nejméně 252 dnů. Jen za uplynulý rok ve svých golfových resortech strávil 86 dnů. Do výčtu Trumpových soukromých golfových hřišť patří greeny po celých Spojených státech.

Jeden z nich je i nedaleko Bílého domu ve Washingtonu. Většina se ale nachází na území Kalifornie, Floridy nebo státu New Jersey. Americká hlava státu vlastní i kluby v Irsku nebo Dubaji.

„Hraje golf jen s kamarády,“ nadával Trump na Obamu

Není přitom prvním z prezidentů, kteří se vyznačují láskou k tomuto sportu. I kvůli golfové vášni kritizoval Trump během volební kampaně svého předchůdce a 44. prezidenta Spojených států amerických Baracka Obamu.

Vždyť ten chlápek hrál golf častěji než většina hráčů PGA Tour (prestižní série golfových turnajů v USA - pozn. red.),“ prohlásil na Obamův účet v roce 2016 během své kampaně v New Hampshire a dodal: „Jo, golf je fajn, ale přes 300 her? Kdyby je aspoň hrál s lídry jiných států a ne v jednom kuse se svými kamarády.

Podle Marka Knollera ze stanice CBS odehrál Obama během svého prezidentství 333 golfových her. Na rozdíl od svého nástupce však neměl k dispozici svá soukromá golfová hřiště, která by mu generovala finanční zisk.

PPP150W ( 6. ledna 2020 00:39 )

Rozhodně netáhl svět do válečného konfliktu.

vagin-analev ( 5. ledna 2020 22:21 )

Nechte pana trupetu žít vždyť ho podporoval náš eman.

Zobrazit celou diskusi