Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Tuleň uvízl hlavou v odtokové rouře: Uhynul před očima malých dětí!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: rc - 
5. ledna 2020
17:44

Tragické smrti tuleně přihlížely děti v mořském akváriu v Číně. Nebohé zvíře uvízlo hlavou v odtokové rouře a nemohlo se dostat ven. Další tuleň v akváriu se mu snažil pomoci. Na pomoc přiběhli i zaměstnanci akvária, ale bylo pozdě. Tuleň uhynul.

V sobotu vyrazilo mnoho návštěvníků na výlet do areálu mořského akvária Sun Asia Ocean World ve městě Ta-lien v provincii Liao-ning na severovýchodě Číny. Na prohlídku podmořského světa zamířily hlavně rodiny s dětmi. Pozornost nejmladších návštěvníků přitáhlo akvárium s tuleni pacifickými, kteří jsou vysoce ohroženým druhem v Číně, a jejich lov je zakázán.

Prohlídka se však změnila v hororový okamžik poté, co děti přihlížely tomu, jak jedno ze zvířat uvízlo hlavou v odtokové rouře a nemohlo se dostat ven! Na pomoc mu připluli ostatní tuleni. Jeden z nich podle informací Daily Mail chytil ploutev uvázlého zvířete do tlamy a snažil se ho dostat ven. 

Po chvíli do akvária přiběhl zaměstnanec. Bylo však pozdě. Zvíře zemřelo před očima malých návštěvníků. Smrt tuleně pobouřila čínskou veřejnost, která akvárium začala kritizovat za nedostatečné zabezpečení. „Fakt, že byl schopný otevřít bezpečnostní kryt, znamená, že šlo o nebezpečný hazard. Přestaňte se vymlouvat. Ten park by měli zavřít,“ uvedl uživatel sítě Weibo. „Odpočívej v pokoji. Ať jsi volný ve svém dalším životě,“ napsal další uživatel.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání