Princ Harry a jeho choť, někdejší herecká hvězdička Meghan Markleová, se snaží dopřát svému synkovi Archiemu naprosto normální dětství. Neúčastnili se tedy společenských akcí v Anglii, kde například Harryho bratr, princ William (37), na Boží hod dovedl všechny své tři potomky do kostela na speciální mši, během níž se všichni museli chovat přesně podle příruček bontonu.

Místo toho odjeli do Kanady, aby strávili své první Vánoce s batoletem daleko od všech fotografů a novinářů. Podle zjištění britského plátku Daily Mail se na svátky stalo jejich domovem luxusní sídlo za 14,1 milionů dolarů (více jak 320 milionů českých korun) na ostrově nazvaném Vancouver Island.

A právě tam došlo ke kuriózní situaci. Vévoda a vévodkyně ze Sussexu se prvního ledna procházeli společně s Meghaninou kamarádkou a bývalou hereckou kolegyní Abigail Spencerovou (38) po pobřeží, když potkali mladý kanadský pár bojující se selfie tyčí.

Princ Harry, známý svým odporem k pořizování „selfíček“, prý společně se svou paní okamžitě přispěchal blíž a nabídli dvojici svou pomoc při pořízení fotografie. Iliya Pavlovic a jeho partnerka Asymina Kantorowiczová, producentka kanadské televizní stanice CTV News, podle svých vlastních slov zprvu vůbec netušila, s kým má tu čest.

Místo toho poznala Spencerovou, taktéž známou, stejně jako Meghan, ze seriálu Kravaťáci. Ta se jí prý nejdříve „zdála povědomá“ – jakmile však pochopila, že jde o celebritu, okamžitě ztuhla šokem. „Nemohla jsem uvěřit tomu, kdo to je. Pak jsem se podívala vedle ní a až tehdy jsem si uvědomila, že je to princ Harry. Pořád jsem se dívala z jednoho na druhého a říkala jsem si, ‚tohle se fakt děje?!‘,“ popsala zahraničním médiím. Podle Pavlovice a Kantorowiczové byla i Meghan „super přátelská“, a zatímco pořizovala jejich fotografie, princ Harry po jejím boku naprosto neformálně a bezstarostně vtipkoval.

Oba páry si pak popřály šťastný nový rok a jejich cesty se rozešly. Harry s Meghan nejspíš vzápětí pospíchali za svým malým synkem a za Meghaninou matkou Dorií Raglandovou (63). „Pořád tomu nemůžu uvěřit. Je to jako sen. Nechtěli jsme z toho dělat nějaké haló… A opravdu oceňujeme, že u nás zastavili a vyfotili nás,“ prohlásila Kantorowiczová, podle níž jde o životní zážitek a především o naprosto neopakovatelnou situaci. „Oba jsme hned zavolali našim maminkám, abychom se jim pochlubili,“ doplnila se smíchem.

Přesto se však našli tací, co věrohodnost této příhody zpochybnili. Zdálo se jim totiž více než podezřelé, že královská dvojice potkala ze všech lidí, co si v ten den dopřávali novoroční procházku, zrovna producentku známé kanadské televizní stanice, která pak nemá problém svěřit se s touto pozoruhodnou zkušeností do přímého přenosu svého domovského kanálu...

VIDEO: Říjen 2018, Harry poprvé o dítěti s Meghan: Nejdůležitější slovo uvízlo v hrdle!

Video
Video se připravuje ...

Harry poprvé o dítěti s Meghan: Nejdůležitější slovo uvízlo v hrdle! Reuters

Fotogalerie
90 fotografií