Před čtyřmi lety v salónku Buckinghamského paláce vznikla fotografie, na níž jsou tři dědicové britského trůnu princ Charles, jeho syn princ William se svým synem Georgem a královna Alžběta II. Malému Georgeovi byly tehdy pouhé dva roky a na snímku stojí na krabicích a drží za ruku svého tátu prince Williama. Fotografie byla zveřejněna v dubnu roku 2016 u příležitosti královniných devadesátých narozenin.  Snímek byl později použit na pamětní poštovní známky. „Musím říci, že fotografovat královskou rodinu bylo jednodušší než moji rodinu,“ uvedl autor snímku, fotograf Ranald Mackechnie, pro CNN.

Od zveřejnění snímku uplynuly již čtyři roky, a proto se tři dědicové trůnu a královna sešli v Buckinghamském paláci znovu. Za fotoaparátem opět stanul Mackechnie a fotografie byla pořízena 18. prosince v trůnním sále. Šestiletý George od posledního fotografování velice vyrostl. Při fotografování proto už nemusel stát na stohu krabic a šortky, které doposud nosil, vyměnil za dlouhé nohavice.

Novou fotografii, která byla zveřejněna v pátek u příležitosti nového roku a nové dekády, zveřejnil na sociální síti Kensingtonský palác. „Šťastný nový rok! Nový portrét královny a prince z Walesu, vévody z Cambridge a prince George byl zveřejněn u příležitosti začátku nové dekády,“ stojí v komentáři u fotografie.

Fotogalerie
58 fotografií