Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Mladík (†20) dostal smyk a narazil do domu: Při jízdě nebyl připoután! Zemřel při převozu do nemocnice

Mladík (†20) dostal smyk a narazil do domu: Zemřel při převozu do nemocnice (ilustrační foto)
Mladík (†20) dostal smyk a narazil do domu: Zemřel při převozu do nemocnice (ilustrační foto)  (Autor: Foto Blesk.cz/ Václav Burian)
Autor: ČTK - 
5. ledna 2020
09:06

Mladý řidič zemřel po nehodě v Nové Říši na Jihlavsku. Při havárii, která se stala 4. ledna večer, dostal smyk a narazil do betonové ochrany u domu. Řidič nebyl připoután.

 Nehoda se stala v sobotu krátce po 18:00, na silnici II/112 v obci Nová Říše. Dvaadvacetiletý řidič s osobním autem značky Volkswagen jel od Telče, do centra obce. „Zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy především povaze a stavu vozovky a z dosud nezjištěných příčin dostal smyk. Vyjel vpravo mimo komunikaci, kde narazil do betonového tarasu u domu, poté se vozidlo převrátilo,“ sdělila krajská policejní mluvčí Dana Čírtková.

Při nehodě se řidič těžce zranil, záchranáři ho převáželi do nemocnice v Brně. Při převozu zemřel. V autě jel sám. Řidič nebyl připoután bezpečnostním pásem. V letošním roce je to v kraji druhá oběť dopravních nehod. V roce 2019 na Vysočině meziročně vzrostl počet obětí nehod. Bezprostředně při haváriích zemřelo 40 lidí, dalších pět následně podlehlo těžkým zraněním. V roce 2018 zemřelo podle policie v kraji při nehodách 35 lidí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání