Hlavní hrdinka filmu, baletka Eli, si z manželství s despotickým dirigentem v podání Saši Rašilova (47) odnesla popáleniny v obličeji. Pro její představitelku to v první řadě znamenalo hodiny a hodiny v maskérně před každým natáčením.

„Speciální maska mi zabírala půlku obličeje a pak i krk a v podstatě půlku těla,“ prozradila herečka. V řadě druhé ale ještě další trápení s vlastní kůží. Maska se totiž lepí lepidlem, domalovává lihovými barvami a odstraňuje rozpouštědlem.

„Už po testu jsem měla velké popálené fleky, a tak jsem si říkala, že buď z role odstoupím, nebo se to bude muset nějak vyřešit,“ přiznala Blesku Vlastina.

VIDEO: Můj příběh: Vlastina Svátková vás zve na nový český film o lásce a životních výzvách.

Video
Video se připravuje ...

Můj příběh: Vlastina Svátková vás zve na nový český film o lásce a životních výzvách. Falcon

Maskérka filmu se tak dostala pod velký tlak a musela vytvořit masku šetrnější k hereččině pleti. Což se nakonec podařilo. Nově vzniklá popálenina působila až strašlivě reálně, o čemž se herečka přesvědčila při návštěvě restaurace. „Šli jsme na oběd a já šla prostě s maskou. Vstoupila jsem a lidé přestali jíst, ohlíželi se po mně!“ vzpomíná Svátková se smíchem. „Číšník na mě kouknul a beze slova odešel. Došlo mi, jak těžké musí být s takovým zraněním žít...“

Plastický chirurg: Nevzdávat se!

Jako odborný poradce na filmu spolupracoval plastický chirurg Tomáš Doležal.

„Podobná zranění bývají velice závažná a řada případů může končit i smrtí, takže je velmi náročné dát člověka zase dohromady. Důležité je nevzdávat se a jít dál,“ radí.

Film Můj příběh, který můžete v kinech vidět od 9. ledna, popisuje cestu ženy, která si kvůli lásce k nepravému muži sáhne až na dno, ale poté zmobilizuje své síly a dostane se zpět. Přitom v roce 2019 nahlásilo domácí násilí v ČR 1537 obětí. 

VIDEO: O lásce, která je motorem našich životů. V hlavní roli Vlastina Svátková.

Video
Video se připravuje ...

O lásce, která je motorem našich životů. V hlavní roli Vlastina Svátková. Falcon

Fotogalerie
39 fotografií