Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Tragédie v lyžařském ráji má sedmou oběť. Opilý řidič skončil ve vazbě, hrozí mu 18 let

Autor: ČTK - 
6. ledna 2020
20:33

Víkendová srážka automobilu se skupinou mladých německých turistů v severní Itálii má sedmou oběť. V rakouské nemocnici zemřela mladá Němka, informovala dnes agentura DPA. Sedmadvacetiletý italský řidič, který podle úřadů silně opilý najel do skupiny Němců ve věku od 20 do 25 let, byl dnes propuštěn z nemocnice a putoval do vyšetřovací vazby. Podle jeho právního zástupce Alessandra Tonona muž nehody lituje; údajně si neuvědomoval, jak moc je opilý. Hrozí mu až 18 let vězení.

Osobní automobil vjel do skupiny sedmnácti lidí v neděli kolem 1:00 v obci Lutago v regionu Tridentsko-Horní Adiže na severovýchodě Itálie. Přímo na místě zůstalo šest mrtvých a 11 raněných, z toho čtyři ve vážném stavu. Dnes svým zraněním podlehla další žena.

Podle DPA je poslední obětí jedna ze dvou osob, které byly po nehodě v kritickém stavu přepraveny vrtulníkem do nemocnice v rakouském Innsbrucku. Podle italské agentury ANSA jde o 21letou ženu.

ANSA už v neděli s odvoláním na policii uvedla, že řidič byl zatčen, neboť měl v krvi 1,97 promile alkoholu. Nejvyšší povolená hranice je v Itálii 0,5 promile.

„Bylo by lepší, kdybych zemřel já místo druhých lidí,“ tlumočil dnes DPA slova svého mandanta jeho právní zástupce Alessandro Tonon. Vyšetřovací soudce by měl Itala vyslechnout v polovině týdne.

Většina mrtvých byla ze Severního Porýní-Vestfálska. Alpská oblast, kde se neštěstí stalo, leží nedaleko hranic s Rakouskem a je oblíbená u milovníků zimních sportů. Místem nehody byla hlavní třída v obci, kde je množství hotelů a penzionů a také autobusová zastávka. Podle DPA se už několikrát objevily stížnosti, že místem jezdí auta příliš rychle.

Zobrazit celou diskusi