Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Muž na Zlínsku pobodal vlastní dvojče! Oběť skončila na operačním stole!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Blesk/Václav Burian)
Autor: VaB, sč - 
7. ledna 2020
14:29

Až na deset let za mříže může putovat muž (24), který v sobotu posilněn alkoholem pobodal svého bratra – dvojče. Zraněný si po útoku sám zavolal pomoc a musel být operován. Útočník odešel a byl později vypátrán policisty.

Incident se odehrál v rodinném domě u Zlína, kde bratři společně žili s matkou. Muži se mezi sebou občas pohádali, zvláště když se posilnili alkoholem. V sobotu od rána popíjeli pivo a víno. Z nejasného důvodu se začali po obědě hádat a napadat. 

„Jeden z nich vzal do ruky nůž s délkou čepele 14 cm a bratra několikrát bodl do břicha. Pak odešel. Zraněný si sám zavolal tísňovou linku policie. V nemocnici se musel ihned podrobit operaci. Dosud netrestaný agresor byl záhy zadržen,“ uvedla mluvčí policie Monika Kozumplíková.

„Pouze shodou šťastných náhod nedošlo u pobodaného muže k těžkému život ohrožujícímu zranění. Policisté útočníka stíhají za těžké ublížení na zdraví ve stadiu pokusu,“ dodala Kozumplíková pro server Novinky. Muži za tento čin hrozí až desetiletý pobyt ve vězení. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání