Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dvojitá vražda na Pardubicku: Policista popsal děsivý masakr!

Autor: ČTK - 
8. ledna 2020
11:41

Dvaatřicetiletý Maksym A. podle policie ubodal dva muže v nelegální ubytovně v Opatovicích nad Labem na Pardubicku. Byl obviněn z vraždy a hrozí mu 15 až 20 let ve vězení nebo trest výjimečný. 

Policie uveřejnila další informace k případu dvojnásobné vraždy, k níž došlo v listopadu v Opatovicích nad Labem. „Je to nejzávažnější případ co do následků, který jsme v roce 2019 v Pardubickém kraji měli,“ řekl během tiskové konference vedoucí tamního oddělení obecné kriminality Milan Šimek. Zadržený muž se podle policie k činu doznal.

Řešil tak spory a napadání?

Všichni tři muži pocházeli z Ukrajiny, v Česku pracovali na stavbách. Dvaatřicetiletý Maksym A. měl na Ukrajině zaměstnání v jaderné elektrárně v úseku zabezpečovacích systémů, předtím studoval vysokou školu. Do Česka nejspíš přišel za lepšími výdělky. 

Podle jeho výpovědi s dvěma muži ve věku 43 a 53 let na ubytovně nevycházel dobře, dobírali si ho, už dřív ho slovně napadali. V den vraždy všichni popíjeli alkohol a dostali se do konfliktu. Jeden ho začal ohrožovat nožem. Začal se s nimi prát, mladšímu muži zasadil 19 ran nožem a staršímu muži šest ran nožem. Oba zemřeli.

Štvanice trvala dva dny

„Několik dní s nimi měl spory, stále na něj útočili. Podle jeho výpovědi ho zatlačili takzvaně do kouta, nevěděl kudy kam a začal se bránit,“ řekl vyšetřovatel Robert Veleta. Kriminalisté slova obviněného muže dál prověřují, dodal Veleta.

Podezřelého vytipovali kriminalisté ještě týž den. Svědky na místě vyslechli, hodně jich včetně pachatele uteklo. Policie ho zadržela o dva dny později na polsko-ukrajinských hranicích v autobuse, snažil se uprchnout na Ukrajinu. Policie získala mezinárodní zatykač, jehož vydání někdy trvá i týdny, již druhý den odpoledne.

„Bylo dobře, že se nám ho podařilo zadržet na hranicích. Máme tu jiný případ, po jednom podezřelém pátráme pět let a ztratil se nám na Ukrajině, spolupráce s ukrajinskými orgány je složitá,“ řekl Šimek.

 

Témata:
EUR 25,14 25,26
USD 23,5 23,68
GBP 29,26 29,46
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání
Další články
Články odjinud
Články odjinud