Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Neskutečné! Řidič kamionu předjížděl kolonu: Šílený zkrat málem skončil tragicky!

Autor: VaB - 
8. ledna 2020
14:52

Českobudějovická policie vyšetřuje případ z listopadu loňského roku. Obrátil se na ni řidič, kterému se podařilo na palubní kameru natočit nepředstavitelné jednání osmapadesátiletého šoféra kamionu. Ten se svým kolosem předjížděl přes plnou čáru osobní auta. Svým hazardním jednáním ohrozil nejen předjížděné, ale i ty, kteří jeli v protisměru.

V listopadu se na českobudějovické policisty obrátil jeden muž s tím, že natočil řidiče kamionu, který předjížděl několik osobních aut, a to vše navíc přes plnou čáru. Řidiči v protisměru se kamioňák s několikatunovou soupravou stihl jen tak tak vyhnout. Přitom málem smetl automobil, který předjížděl!  

Ke smrtelně nebezpečnému manévru došlo na silnici I/3 ve směru na Kaplici od Českých Budějovic. Záznam je z 20. listopadu. „U obce Krasejovka předjížděl tehdy ještě neznámý řidič nákladního vozidla dva osobní automobily tak, že omezil a ohrozil předjížděná vozidla a také řidiče, který jel v protisměru,“ upřesnila mluvčí policie Štěpánka Schwarzová. 

Video  Muž (58) svým nebezpečným manévrem ohrozil okolní řidiče. 
Video se připravuje ...

Podle ní se policisté případem začali okamžitě zabývat a spolupracovali také se svými rakouskými kolegy. Po nějaké době se jim podařilo zjistit jeho totožnost. „Je jím muž (58) z Českobudějovicka. Policisté se případem i nadále zabývají. V případě prokázání viny bude řidiči uložen zákaz řízení až na dobu jednoho roku,“ dodala mluvčí. 

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání