Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Máma uložila miminko do kočárku na balkóně: Když se vrátila, nebylo mu pomoci!

Matka nechala dítě v kočárku na balkóně. Umrzlo tam. (Ilustrační foto)
Matka nechala dítě v kočárku na balkóně. Umrzlo tam. (Ilustrační foto)  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: DH - 
9. ledna 2020
10:15

Spánek na čerstvém vzduchu chtěla prý dopřát svému chlapečkovi matka (40) ve městě Nikolajevsk na Amuru na ruském Dálném východě. Žena vyvezla potomka na balkón, jenomže než si pro něj znovu přišla, uplynulo několik předlouhých hodin. Zatímco si ona i táta dítěte hověli pěkně v teplíčku, jejich syn v lednovém nečase umrzl!

Média uvádějí, že se jednalo o sedmiměsíčního chlapce, který byl v době své smrti v kočárku a rodiče ho vystavili teplotám klesajícím k -7°C. Prý ho chtěli nechat spát na čerstvém vzduchu a pak na něj zapomněli! Dítě během té doby promrzlo a zemřelo na podchlazení. Není divu, že jeho rodiče stíhá policie.

Ruské úřady přitom před časem varovaly rodiče, aby kvůli nízkým teplotám, které v oblasti panují, nenechávali své děti venku dlouho bez dozoru, protože se snadno mohou stát oběťmi podchlazení. Starší lidé a miminka do jednoho roku jsou totiž na nízké teploty nejcitlivější.

Dávat děti spát i v zimě do chladného počasí je v některých zemích běžnou praxí a často se s takovým chováním setkáme i v České republice. Lidé věří, že malé děti na čerstvém vzduchu lépe a déle spí a mnozí se navíc domnívají, že tím navíc předcházejí budoucím onemocněním průdušek. Zvyk původně pochází ze Skandinávie.

villon ( 9. ledna 2020 13:41 )

No tak strčit mimyno na mráz nahatý a bez čepičky (snad mělo aspoň plenky?) tak to není divu že umrzlo. Navíc mrazi v Rusku jsou pověstné, to by si lidi měly uvědomit.

baronessa ( 9. ledna 2020 13:09 )

I v mrazu může miminko ven, ale to předpokládá dobré oblečení a kožešinový pytel, dobře promaštěná pokožka obličeje, teplá čepice. Nechápu rodiče, kteří se za půl dne na dítě ani nepodívají.

spania ( 9. ledna 2020 12:19 )

Nechápu jak mohou rodiče zapomenout na své děti! Nechápu jak může matka zapomenout,že má dítě v kočárku na balkóně...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání