Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Známý lékař Pavel Traubner přišel o nohu: Čeká ho daleká cesta, prozradili přátelé

Lékař Pavel Traubner s manželkou Katarínou
Lékař Pavel Traubner s manželkou Katarínou  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: shp - 
9. ledna 2020
19:39

Uznávaný slovenský neurolog Pavel Traubner (78) své bližní, známé i příznivce zarmoutil zprávou, že mu kvůli záchraně života musela být amputována noha. Zákrok podstoupil dokonce na Štědrý den. Známý lékař se ale nedal a s nepřízní osudu bojuje.

Neurolog všechny šokoval, když na Silvestra zveřejnil smutný status: „Vzácní přátelé, 24. 12. se stala v mém životě obrovská tragédie, aby mi zachránili život, museli mi amputovat pravou dolní končetinu nad kolenem, radikálně to změnilo náš život. I přesto, že mi je 78 let, rozhodl jsem se nevzdat boj, vzhledem ke své milované manželce a třem nádherným vnoučatům, a vrátit se do normálního života.“ Již dříve Traubner přiznal, že bojuje se silnou cukrovkou. Hrozba amputace nohy nad ním visela už před sedmi lety.

Už jednou o nohu málem přišel

Onemocnění jsem považoval za vážné, ale vzhledem k mé mentalitě jsem dost neuváženě ignoroval principy života diabetika. Po nešťastné pedikúře, při které mi zranili oblast paty, se mi vyvinul defekt s gangrénou. Měl jsem vysoké horečky a musel jsem být hospitalizován. Absolvoval jsem více operací, rekonstrukční zákroky, aplikaci kmenových buněk. Díky skvělé péči lékařů a léčbě se nohu podařilo zachránit,“ uvedl pro portál Zdravie.sk už v roce 2013. Tentokrát ale už tolik štěstí neměl.

Sladké si nedokázal odříct

O lékaře se nyní bojí nejenom jeho rodina, ale i přátelé, mezi kterými je celá řada celebrit. Jednou z nich je zpěvačka Marcela Laiferová. „Vím, že měl zdravotní problémy, ale nebyla jsem tu, takže jsme spolu nebyli. Svátky jsem trávila s rodinou v zahraničí. Samozřejmě jsem mu však napsala SMS, aby se držel. Vím, že už jel, nebo se chystá do Izraele. Víte, on ty sladkosti jednoduše miloval... Nedokázal se u nich ovládat. Stále na něho myslím,“ řekla Laiferová webu Pluska.sk.

Daleká cesta s důležitým cílem

Traubnerovu cestu do Izraele potvrdil i jeho dlouholetý kamarád a šéf Miss Slovensko Jozef Oklamčák (63), který sám před dvěma lety bojoval o život. Na mozku se mu vytvořil hematom. Operace však dopadla dobře. „Ještě stále je na rehabilitacích v bratislavské nemocnici. Do Izraele se teprve jen chystá. Budou mu tam dávat protézu. Důvod, proč letí až tak daleko, je ten, že tam vyrábějí skutečně nejkvalitnější protézy,“ vysvětlil důvod lékařova putování do Izraele Oklamčák.

sorgedoktor ( 23. ledna 2020 11:45 )

To bych snad takhle netvrdil.Snad si tenetolekar myslel, ze leky jsou vsemocne...JInak z banalnihi zranewni pri pedikure dostat gangrenu je taky trochu smula

villon ( 9. ledna 2020 22:52 )

Největší hovädá na diety jsou doktoři.

Zobrazit celou diskusi