Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Brutální lupiči zmlátili v Poděbradech tři lidi: Mladé ženě tloukli hlavou o beton!

Autor: yks - 
9. ledna 2020
17:01

Velice násilnicky si počínala dvojice lupičů, která na Štědrý den přepadala obyvatele jinak vánočně poklidných Poděbrad. Neváhali brutálně zmlátit muže i mladou ženu, která se spolu se svojí maminkou vracela ze sváteční mše!

Dárky byly rozdány, pohádkám v televizi pomalu odzvonilo a děti se chystaly na kutě. Dvojice mužů, která krátce po půl jedenácté v noci křižovala ulicemi Poděbrad, o svátcích klidu a míru nepřemýšlela. O jejich řádění informovala na svých stránkách středočeská policie a částečně ho zaznamenaly i pouliční kamery.

„Dva cizinci v ulici Havlíčkova nejprve oslovili muže u bankomatu Komerční banky se žádostí o cigaretu,“ popsala začátek incidentů policejní mluvčí Petra Potočná. U průhledné záminky samozřejmě nezůstalo. 

Toužili po mobilech i penězích

„Po vzájemné komunikaci došlo ze strany cizinců k fyzickému napadení muže, kdy ho nejprve udeřili pěstmi do obličeje, následně ho povalili na zem, kde v napadání pokračovali a jeden z podezřelých mu dupl na hlavu,“ vylíčila Potočná.

Video  Podezřelé cizince policisté zanedlouho dopadli a jsou ve vazbě.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Po tomhle brutálním útoku se už napadený muž na žádný odpor nezmohl. Jeden z mužů ho držel v šachu a druhý se dal do díla. „Druhý využil bezvládného stavu muže a z kapsy bundy mu odcizil peněženku a mobilní telefon. Ve fyzickém útoku přitom stále pokračovali,“ popsala další sled událostí policejní mluvčí s tím, že když lupiči muže obrali, běželi rychle pryč.

Strach z podchodů byl oprávněný

Uplynulo sotva půl hodiny a útočníci si už vyhlédli další oběti. „V podchodu vlakového nádraží o půl hodiny později se podezřelí muži snažili kontaktovat dvě procházející ženy. Jednalo se o matku s dcerou, které se vracely z vánoční bohoslužby ve městě,“ pokračuje Potočná. Ženy se rozhodly na vlezlé cizí muže nereagovat a jít dál. To si ale oni vyložili jako pobídku k útoku. 

„Cizinci se za nimi ale po chvíli rozeběhli a fyzicky obě ženy napadli a požadovali vydání mobilních telefonů. Mladší z žen jeden z nich několikrát udeřil pěstí do obličeje a následně ji chytil za vlasy a hlavou začal tlouct o chodník,“ popsala nepochopitelnou brutalitu pouličních agresorů mluvčí. Starší z žen se duchapřítomně ubránila.

Použila totiž známý trik. Vzala si do ruky svazek klíčů, které si dala mezi prsty a podařilo se jí útočícího lupiče zasáhnout do krku. Není třeba zdůrazňovat, že všichni napadení potřebovali lékařské ošetření, muž skončil v nemocnici.

Dlouhá cesta na svobodu

Když policie zjistila, co se jim v ulicích města toulá za maniaky, vypukly velké manévry. „Na místo se sjelo několik policejních hlídek z celého okresu, včetně psovoda, kriminalistů a strážníků Městské policie Poděbrady. U místní ubytovny byl téměř bezprostředně po spáchání skutku ztotožněn a zadržen jeden z podezřelých mužů. Po druhém muži policisté pátrali a zanedlouho byl dle uvedeného popisu zadržen i on,“ vylíčila Potočná s tím, že oběma útočníkům hrozí 10 let a soud pro ně schválil vazbu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání