Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Prasklé tažné lano způsobilo hromadnou nehodu: Čtyři lidé skončili v nemocnici

Autor: chal - 
10. ledna 2020
14:33

Celkem pět aut se zapojilo do hromadné autonehody u Lochenic na Královéhradecku. K bouračce došlo poté, co prasklo tažné lano mezi dvěma auty, jedno z nich pak přejelo do protisměru, kde se střetlo s dalšími vozy. Čtyři lidé skončili v nemocnici. Jeden z nich utrpěl těžké zranění.

Čtyři lidé skončili v nemocnici po středeční hromadné nehodě pěti aut. Ke karambolu došlo před půl osmou večer u obce Lochenice na Královéhradecku. Nehodu podle policistů způsobil Ford Fiesta, který za sebou táhl jiný vůz.

„Zatím z nezjištěných příčin lano prasklo, čímž Ford vjel do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím autem značky Škoda Suberb, které bylo nárazem odhozeno do pravého silničního příkopu,“ uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová.

Ford pak narazil ještě do nákladního vozu, který jel za škodovkou. Při střetu z Fordu vyletěla autobaterie, která poničila Mercedes jedoucí za náklaďákem. Řidič (53) skončil s těžkým zraněním v nemocnici. Tam skončili i tři lidé ze Superbu.

Nikdo z řidičů před jízdou nepil alkohol. Celkovou škodu policisté předběžně odhadli na 720 tisíc. „Přesná příčina dopravní nehody je v šetření hradeckých policistů,“ uzavřela mluvčí.

Jarabak ( 10. ledna 2020 18:25 )

Tak za a) prasklé tažné lano nic nezpůsobilo, stejně jako nic nikdy nezpůsobí déšť, náledí apod. Pokud nejde o technickou závadu, tak je viník vždy řidič b) proč by kvůli tažnému lanu mělo tažené auto přejet do prostisměru, je mi taky záhadou. Viník bude opět řidič taženého vozidla, který si asi myslel, že když ho táhne lano, tak nemusí řídit. Nebo nevím. Prostě typická demence. Řidičák by měli mít pouze lidé s iq nad 100. Byla by jich polovina, na silnicích by byl nádherný klid

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání