Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Brutální nehoda: Auto srazilo motorkáře, ten letěl desítky metrů vzduchem!

Autor: VaB - 
12. ledna 2020
07:05

Šílená nehoda! Auto vybočilo do protisměru a srazilo motorkáře (35), ten letěl několik metrů vzduchem a pak dopadl přímo na asfalt. Motocyklista utrpěl vážná zranění, život mu ale zachránila speciální kožená vesta. Viník ze sportovního auta dostal kromě trestu odnětí svobody také tříletý zákaz řízení.

Poklidná jízdy v anglickém Sheffiledu se během vteřiny změnila v šílenou nehodu! Florian Pratt ve svém vysoce výkonném Subaru jel po silnici přibližně stokilometrovou rychlostí, před zatáčkou lehce přibrzdil, ale nezvládl řízení a vjel do protisměru. 

Přes kamennou zídku pravděpodobně neviděl, že v protisměru jede motorkář. Nehodě tak nešlo už zabránit a došlo k čelnímu střetu. Celou šílenou nehodu zachytila palubní kamera v autě. Nehoda se stala v dubnu roku 2019.

Video  Brutální nehoda: Auto srazilo motorkáře, ten letěl desítky metrů vzduchem!  - South Yorkshire Police
Video se připravuje ...

Na videu je vidět, jak motorkář i řidič auta na poslední chvíli brzdí. Ale bezvýsledně. Pětatřicetiletý řidič motorky Suzuki K7 se srazil s autem. Po nehodě vyletěl několik metrů do vzduchu a pak dopadl na tvrdý asfalt.

Motocyklista z Barnsley nechtěl být jmenován, podle Daily Mailu ale utrpěl devastující poranění zad, zlomeninu hrudní kosti a zápěstí. Řidič Florian Pratt byl po nehodě poslán do vazby. Nikdy před tím neměl žádnou nehodu. 

„Naštěstí měl motocyklista na sobě celokožený oblek s airbagem, který se aktivoval a nafoukl, když došlo ke srážce,“ uvedl pro Daily Mail policista Phil Carson. Kožená vesta s airbagem mu pravděpodobně zachránila život.

„Každý, kdo ovládá sportovní vůz s vysokým výkonem, si musí být vědom schopností vozidla a svých schopností,“ řekl soudce směrem k řidiči Prattovi. Soudce nakonec muži uložil trest odnětí svobody a tříletý zákaz řízení. 

offline ( 12. ledna 2020 19:40 )

Motorkáři nemají vůbec co existovat. Na silnicích a už vůbec ne v terénu. Je neuvěřitelné, že v roce 2020 tohle zlo existující jen pro zpovykanou zábavu dávno není zakázané vyrábět, vlastnit, provozovat!

prudentiacz ( 12. ledna 2020 08:29 )

Jaký rozdíl tří let v base za vážné zranění proti osvobození za zabití Zdeňka Makara! Na to bychom neměli nikdy zapomínat.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání