Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Pes na Chrudimsku zabil ženu: Kajínek prokousl hrdlo Evě (†38), matce 4 dětí

Autor: Jitka Pecharová - 
13. ledna 2020
05:01

Utekl a zabíjel! Pes pojmenovaný podle nejslavnějšího vězně Jiřího Kajínka zabil v Otradově na Chrudimsku Evu (†38), matku čtyř dětí! Manžel ji našel v tratolišti krve po několika hodinách. Pes za útok nakonec zaplatil životem.

Otradovem na Chrudimsku otřásla čtyři dny před Vánocemi obrovská tragédie. Přibližně dvouletý čistokrevný československý vlčák Kajínek v noci utekl na pozemek sousedů a krvelačně zaútočil na Evu. Pokousal ji na horní části těla, zejména na krku. 

Eva útok silného psa nepřežila. Na chladné zemi ležela v tratolišti krve do sedmé hodiny ranní, pak ji našel její manžel. Pes, kterého si rodina pořídila loni v květnu, byl veterinářem utracen.

Byla to otázka času!

Matka čtyř dětí se psa bála a už dlouho varovala, že je nebezpečný. Její obavy ale nikdo nebral vážně. „Dokola říkala, že je otázka času, kdy ten pes někomu ublíží. Když jsem já stála u baráku jeho majitele, tak ten pes vyváděl jak vzteklý. Stačilo i to, že okolo projelo auto,“ svěřila se deníku Aha! sestra zabité Evy. 

Pozemky mezi sousedy nedělí žádný plot. Pes zabiják se prý po vesnici pohyboval volně a bez majitele. Mohl tak zaútočit kdykoliv!

Necítí vinu

Majitel se deníku Aha! svěřil, že vinu za smrt Evy necítí. „Byl zavřený ve sklepě, nechápu, jak se mu podařilo utéct. Také ale nechápu, co dělala tak pozdě venku,“ řekl mimo záznam. K psům má očividně vztah, vlastní ještě tři další, mezi nimi je i německý ovčák. 

kukuku ( 13. ledna 2020 09:27 )

Asi bylo ráno neumyté nádobí.

Poyetl ( 13. ledna 2020 09:24 )

Svet se v prdeI obratil.

josefvyskoc ( 13. ledna 2020 09:23 )

no tak hlavne ze mu dal Zeman milost! Tady to mate!

Jumanji ( 13. ledna 2020 08:36 )

inkvizitor ( 13. ledna 2020 07:58 )

Zase všichni chytří kdoví čím ho vyprovokovala a to se po ní starej nesháněl??

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání