Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

„Pojďte, jsem nesmrtelný!“ křičel muž s vrtačkou na policisty. Po drsném boji ho zpacifikovali

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Václav Burian)
Autor: VaB - 
13. ledna 2020
12:53

Ke kurióznímu případu vyjížděli minulý týden českobudějovičtí policisté. Žena volala na linku 158, že její soused (54) vyhazuje z okna věci. Když muž spatřil policisty, vrhl se na ně s vrtačkou a nožem. Vše okořenil slovy: „Tak pojďte! Jsem nesmrtelnej!“ Muži zákona ho ale i přesto zpacifikovali.

Ve čtvrtek dopoledne museli vyjíždět policisté z oblastní hlídkové služby do ulice Kněžská v Českých Budějovicích. „Žena volající na operační středisko oznámila, že nějaký muž, bydlící nad její kanceláří, vyhazuje z okna různé odpadky a věci, chová se dost divně a je agresivní,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Krausová. 

Oznamovatelka policistům ukázala dvorek plný vyházených věcí a odpadků. „Policisté v prvním patře spatřili muže (54), který držel v jedné ruce nůž a v druhé vrtačku,“ sdělila. Muž na výzvy policistů, aby vše upustil, nereagoval.

Po chvilce nakonec zahodil nůž. V ruce měl ale pořád vrtačku, se kterou se potom se slovy „Tak pojďte! Jsem nesmrtelnej!“ na muže zákona vrhl. Policistům se muže podařilo zpacifikovat, předcházel tomu ale drsný boj. Muž do policistů kopal a snažil se jim sebrat zbraň.

„Případ si převzali kriminalisté, kteří čtyřiapadesátiletého muže podezírají ze spáchání přečinu násilí proti úřední osobě,“ uzavřela mluvčí. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání