Od 20. prosince, kdy byl Slavík uložen na hřbitov na pražských Malvazinkách, tam neustále přicházejí lidé ze všech koutů České republiky i sousedních zemí.

Ranní požár

Ale v poslední době zpěvákův hrob přestává být důstojným místem posledního odpočinku. Všude kolem jsou koláče rozteklého vosku, trávník už dávno přestal připomínat trávu, a co víc! V pondělí ráno tam vypukl požár! Shořela téměř celá ikebana, tedy zimní dekorační květina, kterou nechala naaranžovat vdova Ivana.

Příčinou zřejmě bylo, že lidé tam dávají svíčky bez obalu a už k hořícím položí květ v papírovém obalu nebo k nim posadí plyšové hračky. Fanoušci by měli k hrobu přistupovat s větší úctou a volit takové svíčky, které nezpůsobí požár. Ideální jsou kryté, naopak nejsou vhodné například čajové. Podle informací Blesku se do úklidu nejčastěji pouští Ivana Gottová se svou maminkou Blankou Krejčí (67).

Nad její síly

Čištěním tráví i několik hodin. Včera to ale bylo nad její síly a toho úkolu se chopila hřbitovní správa. „Už to tu uklízíme dvě a půl hodiny. Zahořely svíčky, od nich chytla ikebana a od ní ještě i ty túje za hrobem!“ řekly Blesku ženy, jež skončily s očistou pietního místa včera před polednem.

VIDEO: Gott v dokumentu o Svobodovi: Největší hit zvládl za 20 minut!

Video
Video se připravuje ...

Gott v dokumentu o Svobodovi: Největší hit zvládl za 20 minut! Bohemia Motion Pictures

Fotogalerie
286 fotografií