Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Emička (5) při nehodě ochrnula, její babička přišla o ruku. Pro rodinu vybrali už 3 miliony!

Autor: chal, rv - 
14. ledna 2020
18:22

Našlo by se jen málo lidí, kterými vůbec nepohla tragická nehoda, při které pět členů rodiny z Plzně první lednovou neděli utrpělo velmi vážná zranění. Teprve pětiletá Emička ochrnula na nohy, její babička Lenka (48) přišla o ruku, ostatní si z čelního střetu s autem mladého řidiče, který přejel do protisměru, odnesli zlomeniny končetin nebo obratlů. Bouračka změnila rodině život od základů. Veřejnosti není její osud lhostejný - za necelý týden lidé pro ně vybrali už přes tři miliony!

Bára (29) s přítelem Romanem (30), dcerkami Emičkou (5) a Viki (2) a babičkou Lenkou (48) se vraceli z návštěvy domů do Plzně. U obce Tlučná ovšem došlo k něčemu, co jejich životy převrátilo naruby.

Fatální střet se škodovkou, s kterou mladý řidič (20) přejel do protisměru. Roman se snažil na poslední chvíli nárazu vyhnout a strhl volant, bohužel marně.

Bilance nehody je děsivá. Bára s Romanem mají zlomené obratle a Viki zlomenou ručičku. Nejhůř dopadla Lenka s malou Emičkou. Babička přišla o ruku, holčička ochrnula na nohy… Tragický osud nenechal veřejnost chladnou.

Ve čtvrtek 9. ledna vznikla na podporu rodiny sbírka a po necelém týdnu se na transparentním účtu sešly už tři a čtvrt milionu korun! Pro rodinu se jedná o velkou pomoc, jak se s následky šílené události vyrovnat.

Životy Báry, Romana, Emičky, Viki a Lenky už nikdy nebudou stejné. Emička si podle Bářina strýce Bohuslava pravděpodobně ponese následky po zbytek života. „Má zlomenou páteř, ochrnula na nožičky. Prognóza mluví, bohužel, zcela jednoznačně. Šance, že by se to nějak spravilo, je menší než 10 procent,“ popsal pro Blesk.cz.

I jeho švagrová Lenka při nehodě přišla o ruku. „Bude potřebovat protetickou ruku, kvůli malé Emičce se rodině Báry úplně změní život. Bude třeba zařídit bezbariérové bydlení, auto, vozíček, lůžko, sprchovací jeřáb, neumíme si to všechno zatím ani představit,“ shrnul Bohuslav s tím, že rodina je vděčná za  jakoukoliv pomoc.