Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Farmáře sežrala vlastní prasata: Zbyly po něm jen kosti

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: David Malík)
Autor: ČTK - 
14. ledna 2020
15:52

Zemědělce žijícího nedaleko Lubinu na jihozápadě Polska sežrali vepři, které choval. Místní média informovala, že 72letého muže viděli sousedé naposledy loni na Silvestra.

Když se jeden ze sousedů minulou středu zašel podívat, jestli se něco nestalo, našel jen několik kostí. Veterinární správa dnes rozhodla, že více než deset prasat, která muži patřila, bude utraceno.

Kdy přesně muž zemřel, není jasné. Prokurátor, který případ vyšetřuje, uvedl, že muž pil velké množství alkoholu. Vepře neměl zavřené ve chlévě, pobíhali volně po pozemku, kde muž žil.

Pitva prokázala, že ho skutečně sežrala prasata, nicméně není jasné, co přesně bylo příčinou smrti. Podle jedné z hypotéz dostal infarkt a zemřel, podle jiné se mu udělalo nevolno po konzumaci alkoholu, upadl a napadli ho vepři, informuje portál gazeta.pl.

jansochor ( 14. ledna 2020 17:45 )

Není jasné proč byla ta prasata utracena? Dle mne naprosto zbytečně. Alkohol z těch prasat vyprchal už dávno a jestli sežrala farmáře, bylo to protože měla hlad. Na kvalitě masa se to že sežrala farmáře neprojeví vůbec. Prasata měla být prodána jinému chovateli, který by je zařadil do dalšiho chovu a potom na běžnou porážku. Důvod k utracení prasat nebyl žádný.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání