Po rozvodu s princem Charlesem (72) přišla o titul Její královská Výsost, zůstala však princeznou z Walesu a samozřejmě matkou následníka trůnu Williama (37). A především celebritou. Nadále se věnovala charitě s tím rozdílem, že se mohla stýkat s kýmkoli a svobodně se vyjadřovat... A vrhat tak na monarchii nepříznivé světlo, ať už to bylo úmyslné či nikoliv.

„Dál měla ochranku, ale už ne další personál,“ vzpomíná reportér Robert Hardman na Dianinu návštěvu v Austrálii v roce 1996. „Bez osobního tajemníka či pobočníka tam nebyl nikdo schopný nenápadně, leč pevně udržet dekorum,“ napsal pro deník Daily Mail. Na letišti na ni nečekalo žádné oficiální auto – čehož k propagaci využil místní autosalon a poslal Dianě svou kolonu. Na veletrhu pak pořadatelé princeznu vodili od jednoho sponzora ke druhému a bez zábran ji opíjeli.

Trapné kšefty

Hůř se uměla „zaprodat“ snad jen vévodkyně Sarah z Yorku (60), exmanželka prince Andrewa (59). Třeba za představení memoárů v nákupním centru inkasovala 50 tisíc liber (tehdy 2,6 milionu Kč). Pompézní událost „střežily“ falešné stráže, nevkusná dechovka vyhrávala hymnu God Save The Queen. Stejně jí takový byznys nestačil, z dluhů jí pomáhal i pedofilní miliardář Jeffrey Epstein (†66). „Je tu řada významných paralel k aktuálním otázkám,“ varuje žurnalista Hardman.

Harry a Meghan začali pracovat na vlastní značce Sussex Royal, přihlásili si třeba ochranné známky na suvenýry, spolupracují s hollywoodskými PR agenturami, Meghan má údajně nachystanou řadu módních reklamních kontraktů... Buckinghamský palác bude mít dost práce ohlídat, aby jejich byznys nedělal koruně ostudu!

Rozvod nebo comeback?

Bookmakeři britských sázkových kanceláří věří, že manželům jejich plán vyjde a zvládnou se sami uživit – na to vypsali kurz 1,5:1. Dle nich je pak pravděpodobnější, že se do pěti let rozvedou, než že se pokorně vrátí do královské rodiny!

Zvládnou se sami uživit 1,5
Trvalý návrat do Británie 2,5
Rozvod do roku 2025 4,0
Trvalý odchod do S. Ameriky 9,0
Návrat do královské rodiny 15,0
Vlastní TV show             13,0
Návrat Meghan do Kravaťáků 21,0

Fotogalerie
55 fotografií