Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Po padesátce změnila šatník. Přátelé jsou z mé proměny v úžasu, říká

21. února 2020 | 06:00

Změna šatníku po padesátce se Martě Havlíčkové z Brna vyplatila. Celý život nosila kalhoty kvůli čtyřem synům, okolo kterých běhala, teď si užívá šaty, spodničky, doplňky, lodičky a kabelky. Podívejte se na její proměnu!

Na změnu není pozdě ani po padesátce. „Na podzim 2018 jsem pomáhala kamarádce s úpravou šatů a pin-up styl mě nadchnul. Nakonec mi pomohla sehnat pár šatů v mé velikosti na vyzkoušení. Postupně jsem objevovala střihy, barvy a vzory,“ popsala svou cestu k pin-up Marta Havlíčková (51) z Brna.

Celý život nosila kalhoty...

Porodila čtyři syny a celý život nosila z praktických důvodů kalhoty. „Po padesátce jsem se rozhodla změnit šatník a udělat si radost. Všichni mí synové i partner mi to chválí. Šaty nosím hlavně tehdy, když je hezčí počasí. Teď v zimě jsem zase přesedlala na kalhoty, ale už se těším, až si obléknu šaty,“ plánuje si Marta Havlíčková.

Právě kvůli čtyřem synům nosila celý život kalhoty. „Hrát si s nimi venku v šatech se prostě nedalo. V té době ani nebyly možnosti si pořídit šaty ve stylu pin-up. Teď mám ale syny velké, a tak jsem si řekla, že bych mohla začít nosit šaty. A vždycky se mi líbil tento styl,“ pokračuje padesátnice z Brna.

"Když jdeme na sraz aut, šaty se hodí"

S koupí Martě pomáhá kamarádka, která má s pin-up stylem už letité zkušenosti. „Mému manželovi a synům se proměna šatníku líbí. Chodíme společně na srazy aut veteránů. Vždycky mi řeknou, ať si vezmu šaty, abych byla stylově oblečená. Když mě poprvé viděli přátelé, tak byli v úžasu z mé proměny, protože byli zvyklí na to, že jsem nosila jenom kalhoty. I třeba když jdu do města nakupovat, tak mě ženy zastavují a ptají se, odkud šaty mám, a moc mi nový styl oblékání chválí,“ popisuje nadšeně Marta Havlíčková.

Brňačce se na pin-up stylu nejvíce líbí, že si v takových šatech připadá žensky. „V dnešní době vidíte ženy, jak nosí legíny a upnuté kalhoty, a málokdy vidím nějakou v šatech nebo sukni. Až si říkám, že je to škoda,“ posteskla si.

Nový šatník ji vyšel na patnáct tisíc

S nákupy začala před rokem. „Aktuálně mám šestery šaty a spoustu doplňků, jako jsou spodničky a samozřejmě boty. Nechybí bolerka, šátky, kabelky a bižuterie. Jsem nováček, takže zatím toho moc nemám, ale do budoucna mám vyhlídnuté další šaty, které bych ráda přidala do šatníku. Když nad tím tak zapřemýšlím, tak pořízení mě vyšlo tak přes patnáct tisíc korun celkem. Nepřijde mi to tak hrozné, protože nakupuji postupně po malých částkách.“

Na prvním českém pin-up srazu na podzim v Praze se v nových šatech cítila skvěle a užila si ho. „Myslela jsem si, že je jenom pár ženských, které toto nosí a zajímají se o tento styl, ale byla jsem mile překvapená, kolik nás je – a nejen z Brna, ale i z ostatních měst. Těším se na další pin-up sraz třeba i v jiném městě a na to, že se nás sejde ještě více než na prvním srazu,“ uzavřela Marta.

Autor: Hana Langrová